Önmagában az ingatlanra elköltött összeg nem garantálja a sikert. A valóság az, hogy a megfelelő felújítások, frissítések, nem a pénzről szólnak, hanem inkább a piaci igények követéséről. Egy hozzáértő befektető pontosan tudja, hogy nem minden korszerűsítés éri meg.

Egy nagy, feszített víztükrű úszómedence jól néz ki és sokat is dob a ház értékén, de ha a hátsó udvar teljes területén fekszik, akkor nem lesz túl pozitív hatással az érdeklődőkre. Számos olyan lehetőség rejlik egy-egy ingatlanban, amelyeket megragadva olyan gyors pozitív változást idézhetsz elő, amire mindig is vágytál. Gondolj csak bele, egy kis felújítással milyen átalakulást hozhatsz létre!

Íme öt olyan korszerűsítés, amelyekkel megnövelheted házad értékét.

 

1. Úszómedence. Amint már említettük, egy úszómedence nem minden ingatlan esetében működik. Egy átlagos méretű, földfelszíni medence igen gyorsan megemelheti az ingatlan értékét. Ennél viszont az is fontosabb, hogy a medence egy olyan elem, amely nem minden lakástulajdonos számára megengedhető. Nemcsak a tisztítása, a fenntartási költsége is magas, valamint rendelkezni kell egy viszonylag nagy udvarral is, hogy jól mutasson.

Figyelembe kell venni, hogy milyen a ház elosztása, hol helyezkedik el, ill. kik a potenciális érdeklődők: családosoknak ideális lehet, ám a kisgyerekeseknek veszélyes, pároknak pedig nem biztos, hogy megfelelő. Fontos szempont az udvar helye és elrendezése, az, hogy a medence illeszkedik-e a szomszédok házaihoz, a környezethez. Vannak esetek, amikor célszerű átgondolni azt, hogy egy medence beruházása megéri-e, hozhat-e megfelelő profitot.

 

2. Udvar javítása. Vannak bizonyos tulajdonságai a háznak, amelyek korszerűsítése magától értetődő. Egy nem rendezett kert, vagy nagy bokrokkal rendelkező ingatlan meglehetősen egyszerű javításra szorul. Érdemes az udvar ápoltságára ügyelni. A fák kivágása, a bokrok eltávolítása és a fű cseréje nem olcsó.

Ugyanakkor tudod jól, hogy mennyire fontos az első benyomás, és hogy ez inkább szükségszerű, mint luxus. A leendő vásárlók csak a kész ingatlant tekintik meg, és nem érdekli őket, hogy mennyi munkát kellett beletenned. Nem fizet prémiumot azért senki, ami alapvető elemnek tekinthető, mint például az udvar megfelelő karbantartása.

 

3. Túlzott átépítés. Minden vásárló a lehető legszebb otthonban akar élni. Mindannyian szeretnék a legmodernebb felszereltséget, egy nagy gardróbszekrényt, és óriás ablakokat, hogy a naplementét nézhessék a nappaliból. Igen ám, de nem mindegyikük hajlandó fizetni ezekért.

A legnagyobb, a legdrágább ház az utcában – ahol piac alatti lakások vannak –, nem vonzó a vásárlók számára. Ez nemcsak az ingatlan értékét sértené, de gyakorlatilag nehéz is lenne vásárlót találni rá. A házat széppé és modernné teheted, de mindig igazítsd az árát a piachoz, és a csúcsponthoz. A szomszédságban a legmagasabb eladás bár jól hangzik, de gyakran óriási időt és pénzt pazarolsz el így.

 

4. Specifikus frissítések. Ha figyelembe veszed az otthoni javításokat, akkor a személyes érzelmeket ki kell venned, hogy objektíven megfigyelhesd a munkálatokat, a folyamatokat. Néha azt gondolhatod, hogy vonzó egy beruházás, ám lehet, hogy a piacnak erről teljesen más véleménye van.

Nem minden vásárló kíván konkrét munkalapokat, berendezéseket és padlóburkolatokat. Jobb, ha “unalmas” valami, vagy semleges. Nem szabad a személyes hangulatodat ráruházni az ingatlan tulajdonodra.

5. Szőnyegpadló. Az utóbbi években a padlóburkolatok igényei megváltoztak. Nem is olyan régen volt még, amikor a faltól falig szőnyegpadlót nem luxusnak, sokkal inkább tehernek tekintették. Ma a vevők a keményfa padlót preferálják a szőnyeg helyett. Meg kell találnod a megfelelő szőnyeget és színt. Ha rossz színt választasz, a szoba közel sem lesz olyan szép, mint amire számítasz. Azt is figyelembe kell venned, hogy a vevők inkább a keményfa burkolatot keresik, a szőnyegpadló már kicsit régimódinak minősül.

Ne vágj bele nagy felújításokba, amíg nem tudod, mit kapsz cserébe.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Ne maradj le a naponta frissülő híreinkről! Kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hiszen számos érdekes információt és tudnivalót megtalálsz.

 

 

Képek forrása: medenceepites.eu, eletforma.hu, otthonokeskertek.hu, cdn-images-1.medium.com