Számos olyan teendő van, amit meg kell tenned akkor, ha eladod az ingatlanodat. Ezek némelyike óriási hatással lehet az eladási időszakra. Az ingatlanpiacon sem elég csak várni arra, hogy a különböző ajánlattételek megtaláljanak.Óvatosnak kell lenned minden esetben, mert sokszor a vásárlók egyszerűen továbblépnek, ha valami nem tetszik nekik. Nem elég a kiváló felújítás, a szép és ízléses berendezés, vagy a megfelelő felújítások elvégzése.

Mindig a lehető legjobb fényben kell bemutatnod az ingatlanodat! Cikkünkben olyan tippeket mutatunk be, amelyek segíthetik és megkönnyíthetik az eladási folyamatot. Íme, öt tényező, amit figyelembe kell venned, ha el szeretnéd adni a lakásod.

 

1. Dolgozz együtt olyan ingatlanszakértővel, akiben megbízol maximálisan, akivel a közös munka gördülékeny. A sikeres értékesítés lezárásához ki kell választanod a megfelelő szakembert a részedre, valamint az ingatlanod számára egyaránt. Ne félj időt szánni arra, hogy megkérdezd tőlük, hogy milyen jól ismerik azt a területet, ahol az ingatlanod áll, továbbá hogyan kívánják értékesíteni azt.

A cél az, hogy az ingatlant a legmagasabb áron értékesítsd. Ha extra jutalékot kell fizetned ahhoz, hogy ez megvalósuljon, hosszú távon megéri. Az ingatlanszakértővel több tucatszor fogsz kommunikálni amíg el nem adod a lakásodat, ezért kiemelkedően fontos az, hogy jól megértsétek egymást, hiszen egy cél érdekében dolgoztok majd együtt.

 

2. Megfelelő ár. Az egyik legfontosabb dolog, amellyel gyorsan eladhatsz, a megfelelő árú ingatlan az értékesítési listán. Ez nem csak segít neked gyorsan eladni az ingatlant, hanem hozzájárulhat a maximális áron történő eladásban is. A vevők és az ingatlanszakemberek gyakran befolyásolják a kezdeti jegyzési árat. A piaci árnál magasabb árképzés alapján igen nagy annak a kockázata, hogy gyorsan elveszítik az érdeklődést a potenciális vevők.

Magas listaárral valószínűleg nem kapod meg a várt eladásokat és néhány héten belül kénytelen leszel dönteni a kért összeg csökkentéséről.

A kulcskérdések: a magas árat idővel csökkented, vagy hosszan tartod azt, és várod a vásárlókat? Egyik megoldás sem ideális. Ha csökkented az ingatlan árát, az a kétségbeesés egyértelmű jele, hogy ajánlatok érkezzenek be hozzád. Másrészről, ha a magas árat megtartod, könnyedén előfordulhat, hogy a meghirdetés utáni hetekben, vagy hónapokban sem fogsz egy ajánlatba sem ütközni. A legjobb megoldás az, hogy a kezdetektől a megfelelő listaáron szerepel a lakásod, ez megőrzi az ingatlanod értékét.

3. Vásárlóbarát feltételek. A megfelelő listaáron való megjelenés segíthet, de előfordulhat, hogy nem elég ahhoz, hogy ajánlatot kapj. Otthonod tulajdonságainak felsorolásakor bele kell helyezned magad a vásárló cipőjébe. Kívülről figyeld a lakást, objektíven. Bármi legyen is az első benyomásod arról, nagy valószínűséggel ugyanaz lesz a potenciális vásárlóknak is.

Kezdd az otthonod külső részével! Amíg hirdeted az ingatlanpiacon, folyamatosan ápolnod kell a kertet, az utcát, célszerű gyakran füvet nyírnod, rendezned a terepet. Nem fogadhatsz vásárlókat gazos, ápolatlan udvarban! Abban a pillanatban, amikor egy személy belép az ingatlanodban, az első benyomás kulcsszerepet játszik.

Legyen friss és üde a szobák illata, tegyél rendet és takaríts! Ha a ház üresen áll, akkor is fontos, hogy télen ne hideg hőmérsékletben nézzék meg az eladni kívánt tulajdont. Nyáron épp ellenkezője: a megfelelő szigetelés elengedhetetlen. Az első impulzus minden vevő számára kritikus és meghatározó. Győződj meg róla, hogy a lakásod jellemzői a tökéletességet sugallják.

4. Elégedj meg a megfelelő ajánlattal. Fontos, hogy a helyes ajánlatot fogadd el, és ne várj hónapokat a még magasabb ajánlattételekre! Az árra mindig nagy figyelmet fordítanak a tulajdonosok, de célszerű megfigyelni, hogy a potenciális vevők – sokszor épp emiatt – az ingatlan értékénél jóval kevesebbet kínálnak. Meg kell vizsgálni a finanszírozást, a záró dátumot és fel kell térképezni az esetleges jövőben előforduló váratlan eseményeket.

Ha elfogadod az ajánlatot, de valami oknál fogva végül nem valósul meg az adás-vétel, akkor újra megpróbálhatod elindítani az egész értékesítési folyamatot. Habár nincs garancia arra, hogy azoknak a vásárlóknak még mindig érvényes a hetekkel korábbi, lakásodra tett ajánlatuk. Elképzelhető, hogy más otthont találtak, ahova esetleg már be is költöztek.

Tekintsd át az ingatlanoddal kapcsolatos előzetes minősítési levelet. Nézd meg az általuk benyújtott hitel típusát és a befizetést. Érdemes átvizsgálnod a szerződés keretét. Ha a vevő nehezen tud ajánlatot benyújtani, valószínűleg az egész folyamat nehézkesen fog zajlani. Csak te vagy az, mint tulajdonos és egyben eladó, aki tudja azt, hogy mi az a végső ár, amit elfogadsz. A legjobb ajánlat általában az, amely a lehető legkevesebb problémát hozza magával, ezáltal könnyen lezárulhat.

Az ingatlan értékesítése időnként elsöprő, de néha bizony igen nehéz lehet. Az ingatlanpiacok folyamatosan változnak, fontos, hogy mindent megtegyél a lehető legmagasabb ár eléréséhez.

 

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Ne maradj le a naponta frissülő híreinkről! Kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hiszen számos érdekes információt és tudnivalót megtalálsz.

 

Képek forrása: na.rdcpix.com, escrime.org, noobpreneur.com, innovires.com