Nyáron teljes lendülettel pörög a nyaralók keresése, foglalása-kiadása. Ilyenkor a nyaralási szezon a legfontosabb. Minden évben, a nyári melegben az emberek keresik a jó áron, egyedülálló helyen lévő, kiadó nyaralókat. Nyáron teljes lendülettel pörög a nyaralók keresése, foglalása-kiadása. Ilyenkor a nyaralási szezon a legfontosabb. Minden évben, a nyári melegben az emberek keresik a jó áron, egyedülálló helyen lévő, kiadó nyaralókat. A kedvenceket általában megjegyzik, és törekednek arra, hogy visszatérjenek szeretett helyükre. Egy nyaraló több mint egy jó bérleti ingatlan.

Egy népszerű nyári úticél biztosan segít fenntartani az érdeklődést iránta, de a költségeket, a számokat, a menedzsmentet és a pénzforgalmat kezedben kell tartanod, hogy lásd, valóban van-e értelme a megvételének. Cikkünkben bemutatunk öt olyan tényezőt, amit mindenképpen mérlegelned kell, ha terveid között szerepel egy nyaraló vásárlása.

1. Piaci kilátások. A nagy különbség abban van, hogy évente körülbelül két-három hetet töltesz a nyaralóban, aminek te vagy a birtokosa. Nyaraláskor minden könnyebbnek és kevésbé tolerálhatónak tűnik. A helyszínválasztásodnak körültekintőnek kell lennie. Az már elindulásnak kiváló, ha kedveled a helyet, szeretsz odamenni nyaranta, de ha beruháznál abban a városban, akkor teljeskörű átvilágításra van szükséged. Vess egy pillantást az összes demográfiai mutatóra, amely az ingatlanra vonatkozik, készíts elemzést ott is, valamint vesd össze az adatokat azzal a hellyel, ahol épp laksz jelenleg.

Értékeld az otthoni értékesítési számokat, az adóváltozásokat, az iskolák arányát, a bűnözési rátát, a foglalkoztatást, a munkalehetőségeket, a bevásárlóközpontokat, az egészségügyi rendelőket, és így tovább. Nézd meg a kiadás csúcsértékeit, valamint a téli időszak bérleti díjait is, továbbá beszélj a város lakóhelyének önkormányzatával. A környéken élők egész évben valós képet adhatnak arról, hogy milyen a város. Bármennyire is szeretsz egy helyet, ami tökéletes lehet a pihenésre, a vakációra, jegyezd meg, hogy egy nyaraló beruházása ugyanott, kicsit mást jelent.

 

2. Rövid és hosszú távú számok. Sok dolgot kell figyelembe venned egy vakáció tervezésekor. Ez az évnek az egyik olyan fontos időszaka, amikor a pénzügyek nem a legfontosabbak. Hajlandóak az emberek inkább többet fizetni a kényelemért, valamint a szórakozási lehetőségekért. Egy nyaralás kiértékelését csak a nyári hónapok csúcsán fontos tüzetesen elvégezni. A valóság az, hogy minden csúcsszezonban van egy csúcsidőszak. A bérleti díjak a szezonon kívül általában meghatározzák azt, hogy mennyire értékes az ingatlan.

Érdemes beszélned egy helyi bérbeadóval, vagy vagyonkezelővel, hogy megkérdezd, a piacon milyen változások vannak egész évben. Innentől kezdve képesnek kell lenned arra, hogy elgondolkodj arról, hogy egy nyaraló, ingadozó bérleti díjak ellenére is nyereséges lehet-e. Meg kell tudnod, hogy hetente bérelhető-e a csúcsszezon alatt, és ha igen, mi a potenciális ár. Egy nyaraló nyilvánvalóan nagyszerű lehet a főszezonban, de a kereslet nem állhat le a csúcsidőszakon kívül.

 

3. A beruházások megtérülése. Soha ne vásárolj egy ingatlant egyszerűen azért, mert szereted a területet. Azt gondolhatod most, hogy évente úgyis csak néhány hetet töltesz a házban, a többi időszakban pedig egyszerűen pénzt keresel. Ez az ötlet csak akkor működik, ha a számok a realitás talaján maradnak. A felfújt magas csúcsérték miatt a lakásárak egyre csak növekednek a piacon. Egy kedvelt üdülővárosban a strandon levő ingatlanok 30% -kal magasabbak lehetnek, mint a többi, kicsit távolabb, például öt mérföldre. Az igaz, hogy több bérleti díjat kaphatsz majd, de ne felejtsd el, hogy a kezdeti beruházásod nem lesz annyira kedvező, sőt!

Egy nyaralási bérlés esetén vannak bizonyos rejtett költségek is. Kezdetektől fogva, ha közel van a vízhez az ingatlanod, akkor, mint a lakás tulajdonosának, árvízbiztosítási fizetési kötelezettséged is lesz, valamint a közüzemi költségek is magasabbak lesznek. Ez nem jelenti azt természetesen, hogy az ingatlan megvásárlásának nincs értelme, de tudnod kell, hogy mivel jár, mielőtt ajánlatot teszel.

4. Vezetőség. Az egyik legnehezebb része a tulajdon birtoklásának az, hogy a távolság miatt, nem mindig futhatsz az ingatlanhoz minden egyes alkalommal, amikor valamilyen probléma akad. Éppen ezért magadnak kell felépítened ezekre az esetekre egy illetékes csapatot, akik értenek a szereléshez, javításhoz, festéshez.

Mindenképpen szükséged lesz egy kézművesre, villany- és vízvezetékszerelőre, télen nem árt, ha van egy hóeltakarító társaságod, valamint egy kertészed. Jó, ha elkötelezik magukat, amikor szükséged van rájuk. Ezek az emberek csökkentik a havi egyéb költségeidet, és jó hatással vannak a nyaralódra.

 

5. Törvényesség. Mielőtt cselekedsz, vizsgáld meg a vásárlás legalitását! Számos város bérleti feltételeket szab meg különféle ingatlanok megvásárlásakor. Bizonyosodj meg arról, hogy te valóban mindent megteszel az előírásoknak. Előfordulhat, hogy parkolási változtatásokat kell végrehajtanod, vagy a kívánt házirend szabályzat módosítására lesz szükséged, amelyek javíthatják a piaci keresletet. Csak bizonyos szabályok vonatkozhatnak a bírságok elkerülésére. Ha nagyon ragaszkodsz a területhez, akkor beszélned kell a város vezetésével a terveidről.

 

Egy nyaraló valóban nagyszerű módja lehet annak, hogy a portfóliód megerősítsd. Arra azonban ügyelj, hogy mindig az eszedre, ne pedig a szívedre hallgass!

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Ne maradj le az aktuális híreinkről, érdekességeinkről sem. Kövess minket Facebookon és Instagram oldalainkon is, hogy sok új információt szerezz.

 

Képek forrása: poipubeach.org, fortunebuilders.com, schwabagency.com, phocuswire.com