Mindenki hibázik. Ha önálló vállalkozó vagy, akkor a hibáid nagyobb hangsúlyt kapnak. Helyes körülmények között ez egy tanulási folyamat is lehet, ha az ebből adódó tapasztalatot felhasználod a későbbiekben. Ha azonban továbbra is ugyanazt a baklövést követed el újra és újra, akkor az már elkezd hatni negatívan a vállalkozásodra. Mindössze annyit kell tenned, hogy megváltoztatod a hozzáállásodat, így az emberek is pozitívan fognak gondolni majd a vállalkozásodra.

Ahelyett, hogy egy felmerülő probléma után egyből cselekszel, jobb, ha visszalépsz egyet és megtanulod a helyes lépéseket. Mindenki követhet el hibákat, hiszen emberek vagyunk, de ha kétszer ugyanazt teszed helytelenül– az már a te felelősséged. Itt van öt olyan fontos ingatlanbefektetési hiba, amelyre fokozottan ügyelj!

 

1.) Nem kérdezel. Egy üzleti befektetés minden befektető számára nehéz. Vannak olyanok, akik már évek óta az ingatlanpiacon vannak, de olyanok is akadnak, akik időről időre feladják, majd újrakezdik. Jó beismerni, hogyha nem tudsz mindent, ha néha segítségre van szükséged. Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy részt veszel egy olyan ügyletben, amelyről nem tudsz mindent.

Egy nagykereskedő olyan lehetőséget tud nyújtani neked, amely látszólag időérzékeny, igényes és azonnali választ igényel. Függetlenül attól, hogy mi a szituáció, ha nem érted a részleteket, célszerű kérdezned. Gyakran kevés információt találsz egy ingatlan részleteit kutatva, így némi segítség sokat jelent a sikeresség elérésében. A kapcsolatok, néhány weboldal és természetesen az erőforrások a javadra lehetnek. Merj kérdezni és te is adj választ, ha kérdeznek!

2.) Az érzelmekre támaszkodsz. Az ingatlanbefektetés gyakran tele van nehézségekkel, váratlan fordulatokkal, sikerekkel. Gondolj csak a lezárt, sikertelen ügyleteidre, amikből építkeztél, vagy az elfogadott ajánlataidra is. Mind a két eshetőség nagy érzelmi hullámvasútot eredményez. Fontos, hogy mindig egyenes gerinced maradjon. Soha ne hagyd, hogy egy közelmúltbeli csalódottságod befolyásolja a következő cselekvésedet. Tény, hogy egy üzlet elvesztése nehéz, de nem szabad hagynod, hogy ez irányítson.

Fontos, hogy rendelkezz egy jól bevált rendszerrel, vagy legyen egy ellenőrző tevékenységi listád. Ne hagyd, hogy az érzelmeid hatást gyakoroljanak rád, próbáld objektíven, kívülről szemlélni az eseteidet. Nyilvánvaló, hogy arra törekszel, hogy hasznot generálj, ám az érzelmek és az üzleti vállalkozások együttes alkalmazása nem célravezető az ingatlanbefektetések világában sem.

 

3.) Nem tudsz „nem”-et mondani. A hírneved az egyik legfontosabb komponens, amit minden üzletben magad mögött hagysz. Abban az esetben, ha mindent meg akarsz csinálni mindenkinek, azonnal, belebukhatsz. Tudd, hogy hol húzhatod meg a határvonalat. Azáltal, hogy túl sokat ígérsz, vagy nem mondasz nem-et, ezáltal azonnal elveszíted a hitelességedet a körülötted lévő emberek körében.

Mondhatod azt, hogy nem tudod teljesíteni, vagy ez nem a te kompetenciád, továbbá azt is, ha nem tudod a megfelelő választ. Ezzel az emberek tiszteletben tartják és értékelik az őszinteségedet. Ha mindig mindenre igent mondasz, szinte biztos, hogy egy idő után, – főleg, ha túlvállalod magad – csalódást okozol majd. Törekedj a szavahihetőségre, ezáltal nem fogsz elveszíteni fontos üzleti partnereket, kapcsolatokat.

 

4.) Nem kapsz segítséget. Csak azért, mert megtehetsz valamit az üzletedben, nem mindig jelenti azt is, hogy célszerű azt tenned. Számos olyan tényező van, ami sokkal jobb és hatékonyabb a kiszervezésnél. Ha értesz hozzá, használd a szaktudásod, legyen az egy csap szerelése, vagy fűnyírás. Ugyanez a helyzet a marketing, a számvitel, a vagyonkezelés során is.

Vannak olyan elemek, amelyekre kiszervezésre van szükség, még akkor is, ha nem tartod konzekvensnek, de így időt takarítasz meg, illetve közvetlenül segítenek egy új üzleti tevékenység létrehozásában. Ez gyakran nagyobb megtérülést eredményez, mint bármely megtakarításod.

 

5.) Egyre több és több üzletet akarsz. Nincs semmi baj azzal, ha egy adott üzlet kisebb haszonnal jár. Azonban minden ügylet esetében célszerű, ha a ráfordított időd és energiád, valamint a pénzügyi befektetésed megtérül. Tegyük fel, hogy egy számodra vonzó ajánlaton hat hónapon át dolgozol, profitot nem termelve, akkor ez nem éri meg az erőfeszítéseidet. Ilyenkor jobb, ha bele sem kezdesz.

Nem feltétlenül csak ez a kockázatos, de belülről felemészthet és frusztrációt is okozhat. Ez nem jelenti azt, hogy kevesebb üzleted lesz, csak fontos, hogy átgondold és mérlegeld az előnyöket, valamint a fellépő nehézségeket. Keress olyan ajánlatokat, ahol elismerést nyerhetsz, vagy nyereséget szerezhetsz, és továbbhaladhatsz az úton egy újabbat keresve. Az az üzlet, amely csak az idődet és a pénzedet veszi el tőled, jobb, ha elkerülöd, mert bukáshoz vezet.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Szeretnél még olvasni nagyon hasznos és érdekes információkat, híreket a közösségi média oldalainkon is? Kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hogy ne maradj le a naponta frissülő érdekességeinkről!

 

Képek forrása: realestatetalk.com.au, helpfulinvesting.com, cdn-images-1.medium.com, primerealtorspk.com