Azt hiheted, hogy a mennyezettel nem érdemes sokat foglalkoznod a lakberendezés során, hiszen úgysem látszik, nincs szem előtt, nem az a legelső, amit megpillantanak a vendégeid. Azonban azt jó, ha tisztázzuk már az elején, hogy sokkal fontosabb szerepet tölt be a plafon, mint azt hinnéd.

Egy jó mennyezet díszít, formát ad, öltöztet és keretbe foglal egyszerre. Arra azért itt is vigyáznod kell, hogy ne ess túlzásba a megtervezésénél, hiszen a legfőbb szempont, hogy illeszkedjen a lakás miliőjébe, könnyen vegye fel annak hangulatát, olvadjon bele a környezetébe úgy, hogy közben mégis valamilyen módon ki tudjon tűnni.

Érdemes ötleteket venned, nézelődnöd, inspirálódnod, hiszen nagyon sok variáció megtalálható már a lakberendezésben. Jó, ha tudod, melyik az az irány, amelyiket szívesen el tudnád képzelni a lakásod nappalijába, vagy a hálószobádba.

Összegyűjtöttünk most néhányat, hogy legyen miből válogatnod, ha pedig magával ragad egy, akkor tudd is megvalósítani.

Geometriai hatás – egyensúlyt és eleganciát teremt

Ezek a geometriai alakzatok különleges hatást kölcsönöznek az otthonodnak. Kicsit modern, egyedi és épp ezért jól illeszkedik igen sok stílushoz, bútorhoz. Többféle variáció létezik, érdemes előtte körbejárnod, hogy milyen színben, alakzatban gondolkodsz.

Vedd figyelembe, hogy a túl nagy formák csak az igazán nagy légterű helyiségekben mutatnak jól, az apró minták pedig elvesznek egy nagyobb térben. Ha összhangban vannak a színek, a formák és a lakásod stílusa is, akkor biztos lehetsz benne, hogy tökéletes lehet ez a fajta változat számodra!

Üvegplafon

Ez az én egyik személyes kedvencem, hiszen nemcsak, hogy növeli a teret a nappaliban, hanem meg is nyitja azt. A tér, ezáltal sokkal fényesebb lesz, nyitottabb, kicsit természetközelibb. Ki ne szeretne úgy összeülni a barátaival, családtagjaival egy kártyapartira, vagy egy könnyed tavaszi beszélgetésre, hogy közben fentről is besüt a nap? Egyszerűen tökéletesek ezek a mennyezetek. Egyszerűségükben van a nagyszerűségük.

Mélység a mennyezetben

Ez a különleges megoldás Amerikából származik, ahol az unalmas plafonnak adtak egy kis változatosságot. Rendkívül érdekes és stílusos kreációról van szó.

Ez a fajta megoldás egyedi légkört teremt azzal, ahogy visszatükrözi a természetes fényeket. A világítással is könnyedén lehet játszani, hiszen teljesen rád van bízva, hogy mennyi lámpát és milyen módon helyezed el a mennyezetre. A kreativitást kedvelő egyéneknek ez igazán jó móka, hiszen szabadjára engedhetik a fantáziájukat! Csak rajta!

Famennyezet

Ez az egybefüggő famennyezet dinamikus megjelenést, statikus formát ad egy nappalinak, ebédlőnek. Könnyű, természetes hatású, mégis mesterséges kivitelezés jellemzi. Ha szereted a rusztikus, de mégis modern hatást, bátran nézz szét ötlettárunkban, biztosan találsz kedvedre valót!

Spotlámpás álmennyezet

Érdekes, modern, stílusos. Spotlámpákkal talán ez a megoldás áll sokakhoz a legközelebb. Az álmennyezet lehet megemelve, vagy lépcsőzetes, a hatása nem marad el. A nappalidnak, hálószobádnak egyből megváltozik a hangulata, teljesen más lesz a lakásod összképe.

Díszlécek

Igen egyszerű kivitelezés, mégis impozáns benyomást kelthetsz a látszólag egyszerű díszítőelemekkel. A színes falakat kiemeli, ha fehéren hagyod, hiszen a mintázata feldobja a szobát. Ma már elég sokfajta díszítőelem van a piacon, bátran nézz szét és válogass köztük kedvedre! Ha kísérletezni vágysz, a falhoz illő színnel is lefestheted a léceket, a végeredmény egész különleges lesz!

Stukkómennyezet

A látványos stukkómennyezet kreatív és egyedi látásmódot igényel, amihez elengedhetetlen egy új, egyedi perspektíva. Néhányuk esetében jól megfigyelhető, hogy a szándékosan kaotikus hasítékokkal díszített mennyezet alól beépített lámpák fényei szűrődnek ki. Ez a mennyezet a bizonyíték arra, hogy a kiemelkedő képzelet határozza meg a különböző stílusok keverékének kifinomultságát.

Egyszínű

Nem kell lebecsülni az egyszínű mennyezeteket, ugyanis némi csavarral igazán különlegessé válhat a nappalid, vagy a hálószobád. Ha sötét a padló, vagy a falak, válassz egy hozzájuk passzoló, mégis világosabb színt, amivel kiemelheted, növelheted a helyiséget. Ezek a hatások drasztikusak, modernek, de stílusosak is.

Nagyon egyszerű a megvalósításuk is, csak arra figyelj, hogy azért némi árnyalat különbség legyen a két szín között. Ha pedig az igazi minimalista, letisztult vonal szerelmese vagy és ez áll hozzád a legközelebb, hidd el, csodaszépek a hófehér falak és mennyezetek egysége is.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Kövess bennünket Facebookon és Instagram oldalunkon is, ha érdekelnek az aktuális híreink, érdekességeink!

 

Képek forrása: bp.blogspot.com, pinterest.com, i.pinimg.com, lakbermagazin.hu, ingatlanhirek.hu, otthon24.hu, homeinfo.hu, asset.conrad.com, images.ingatlantajolo.hu, emerlye.com, otthon24.hu, ezermester.hu, almennyezet-tudastar.hu, greenvirals.com, gadeko.hu, anro.hu