Számos területen a helyi bérleti piac túlteljesíti a lakáspiacot. Az az irány folytatódik, amely az elmúlt évtizedben zajlott. Míg a megnövekedett kereslet segít megtalálni a bérlőket, a fokozódó verseny megnehezíti a helyzetet. A bérlőknek ma több bérleti lehetősége van, mint valaha.

Ha nem csak a jó bérlőket szeretnéd megtalálni, de megtartani is a célod, akkor el kell különülnöd a versenytől. Ez nem feltétlenül jelenti például a konyha teljes átalakítását, de az ingatlannak valamilyen módon vonzónak kell lennie az érdeklődők számára, ami segíthet kiemelni a többi közül. Ezzel nemcsak a minőségi bérlők növekedése várható, hanem megtalálhatod azokat, akik hajlandóak többet fizetni azért, hogy a tulajdonodban éljenek. Íme, öt olyan módszer, amellyel megnövelheted keresleted a bérleti díjakból.

 

1.) Színre vitel. Az első benyomások a legfontosabbak a bérlők számára. Anélkül, hogy az emberek érdeklődnének az ingatlanról, más bérleti díjakat is találnak az interneten, újságban, online. Az érdeklődés az egyik legjobb módja a bérleti díjad megtervezéséhez. Két stratégia létezik: az első az, amikor a lakásod épp üresen áll, akkor minél több képet készítesz a hirdetésedhez. Ezeket a képeket több évig is felhasználhatod a különböző közösségi média platformokon, valamint az általad használt ingatlan weboldalakon.

A második stratégia az, hogy minden alkalommal, amikor megüresedik, újrafotózod, újrarendezed, változtatsz rajta. Ez csak a csúcsminőségű ingatlanokon működik, ahol pénzügyileg értelme van. Mindazonáltal meg kell fontolnod, hogy megállsz-e egy ponton. Az üres tárgyak, bútorok képei és videói nem tűnnek olyan vonzónak, mint egy teljesen berendezett lakásé.

 

2.) Berendezés. Ha a lakás rendezése stílusos, modern, elkerülhetetlenül megkérdezik, hogy a bútorok a bérléssel együtt járnak-e. Ezek beszerzése előtt figyelembe kell venned egy célpiacot. Ha olyan diákok szeretnének beköltözni, akiknek valószínűleg nincs bútorja, egy bútorozott egység azonnal plusz értéket ad az ingatlanodhoz. Ugyanez a helyzet akkor, ha a célod a fiatal diplomások, a friss házasok, továbbá azok, akik a lakás vásárlása előtt, egy ideig még bérelni akarnak.

A bútorok kiadása nyilvánvalóan azonnali költséggel jár, de megtérül ennek a befektetésnek az ára. Készíts egy listát, amelyek tartalmazzák az összes háztartási eszközt és a bútorokat is: a kanapét, a TV-t, a mikrohullámút és az étkező asztalt – egyszóval mindent, ami szükséges.

3.) Kényelem. A bérleti piacokon nincs sok különbség egy-egy terület között. A legtöbb, hasonló árat, szobák számát tartalmazza, és nagyjából ezek az ingatlanok ugyanúgy néznek ki. Itt érdemes kicsit kreatívnak lenned. Gondolnod kell arra, hogy hogyan adhatsz valami egyedit, különlegeset úgy, hogy megérje neked is az üzlet. Az egyik dolog, amit tehetsz, hogy a lakáshoz néhány értéket hozzáadsz.

Ha az ingatlan olyan területen van, amelyre téli időkben a hó nagy hatással van, a hó- és jégeltávolítás költsége és megoldása vonzóbbá teheti azt. Számos ehhez hasonló, apró odafigyeléssel teheted még kényelmesebbé a bérlőid számára az ottlétet.

 

4.) Szárító- és mosógép. Minden ingatlannak rendelkeznie kell egy mosógéppel, illetve egy szárítóval. Ez már nemcsak egy jó ötlet, hanem lényeges szempontnak is számít. A bérlők nem fogják a ruháikat hetente – néhány alkalommal – egy mosodába vinni, hiszen a legtöbbjük hajlandó azért fizetni, hogy legyen egy egyszerűbb szárítógépük otthon, csak azért, hogy megkönnyítsék az életüket.

Ha van egy alagsorod, még jobb eséllyel indulsz a piacon, de az sem baj, ha a fürdőszobában van elhelyezve ez az eszköz. Törekedj arra, hogy ezt is beszerezd, hiszen ez a nagy befektetésnek számító gép, igen jelentős megtérülést nyújt.

 

5.) Garázs hozzáférés. Sok bérlő van, aki szeretné az autóját is biztonságos helyen tudni, ezért mindenképp olyan ingatlant keres, amit garázzsal együtt vehet ki. A régi gépkocsi tároló kitisztítása, vagy megújítása épp elegendő ahhoz, hogy a leendő lakóid számára még vonzóbb legyen a lakásod. Hosszú távon egy olyan bérlő, aki évekig szívesen bérli tőled a tulajdonodat sokkal jövedelmezőbb, arról nem is beszélve, hogy a garázsod kiadása még több haszonnal jár.

 

Rengeteg apró dolgot tehetsz, amellyel extra értéket adhatsz a lakásodhoz. A lakáspiacon érdemes egy lépéssel a verseny előtt lenned. Fogadd meg tanácsainkat és fordítsd ezeket hasznodra!

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Ne maradj le az aktuális híreinkről, érdekességeinkről sem. Kövess minket Facebookon és Instagram oldalainkon is, hogy sok új információt szerezz.

 

Képek forrása: arabic.arabianbusiness.com, freeport-real-estate.com, janetjones.realtor, wmaproperty.com