A főváros egyik legfrekventáltabb helyén, az egyik legértékesebb, még üresen álló telkét beépítik. E terület tulajdonosa, a Gránit Pólus igen nagy munkába fogott. Az egymilliárd eurós összköltségű új városnegyed a következő években fog megépülni Budapesten. Egy történelmi környezet, ahol több évtizedes épületek állnak, az ott kialakult, megszokott életstílus kap egy szokatlan, teljesen modern városrészt.

Jelenleg már zajlik a több mint 9 hektáros területű, teljesen egyedi, új városrész megtervezése. Helyileg épp a WestEnd City Center mögötti területet öleli fel. Az úgynevezett Central Park projekt minden generáció számára egy élhetőbb, okosabb várost fog jelenteni. A jelenlegi látványtervekről, célokról, illetve a kivitelezési kérdésekről a Gránit Pólus Csoport osztott meg néhány részletet.

A beruházó szerint az épített és a zöld környezet együttese, úgynevezett urbanisztikai megoldásokkal ötvözve, egy új életminőséget biztosít a fogyasztók részére. A cél, hogy teljesen máshogy érezze magát ezen a helyen egy szállodavendég, egy itt lakó, egy vásárló, mint bárhol máshol.

A smart city kifejezés az élhető város elnevezését is magába foglalja. Az ingatlanfejlesztőknek olyan páratlan, impozáns tereket kell megálmodnia, majd létrehoznia, ami teljesen kielégíti az egyéni igényeket, ahol az emberek szívesen időznek.

Fontos megjegyezni, hogy ez a terület egy olyan exkluzív élményt fog nyújtani, hogy öröm lesz itt kikapcsolódni. A tervek szerint ezt a városközpontot a környezettudatosság, a legkorszerűbb technológia, a modern kivitelezés, az innováció és a fenntarthatóság jellemzi.

A régióban ez lesz az egyik legnagyobb volumenű, magán ingatlanfejlesztés. Helyet kapnak irodák, lakások, kereskedelmi egységek, ahogy egy szálloda is. Nem szabad elfeledkeznünk a 2 hektáros parkról, ami a kikapcsolódást, a szórakozást teszi majd lehetővé.

Aki szeret olvasni, vagy csak piknikezne egyet, megteheti, ugyanakkor az is megtalálja majd a számításait, aki inkább egy könnyed, nyári vacsorát szeretne elfogyasztani a barátaival, vagy a családjával. A tervezők megpróbálnak minden igényt alaposan figyelembe venni és úgy megalkotni ezt, hogy mindenkinek elnyerje tetszését.

A fő szempont, hogy az elvárásokat pontosan felmérjék, hiszen a későbbiekben ennek megfelelően tudják a látogatókat tájékoztatni, valamint szórakoztatni anélkül, hogy terhes lenne számukra néhány informatív üzenet. Úgy szeretnék megvalósítani az applikációkat, hogy az okos környezetben senki se érezze majd magát kellemetlenül.

Nagyon figyelnek arra, hogy ne legyenek zavaróak a folyamatos tájékoztatások. Példának okáért igen nyugtalanító tud lenni, ha percenként jön az értesítés egy-egy akcióról, leárazásról, vagy épp azzal kapcsolatban, hogy az előző vásárlásunk alapján, most milyen kedvezmények várnak minket ugyanabban a boltban.

A tervezők ügyelnek arra, hogy az információk elérhetőek legyenek majd az érdeklődők számára, de ezek semmiképpen se váljanak tolakodóvá. Tehát leszögezhetjük azt, hogy ezek a technológiai fejlesztések intelligensen látják majd el az embereket.

A beruházó véleménye szerint elengedhetetlen tényező a kerületekkel, a fővárossal való szoros együttműködés, hiszen ha az egyének elhagyják ezt az innovatív környezetet, frusztráló lehet számukra, ha kilépve egyből a város zaja, egy unalmasabb élet várja őket.

Ez az új Central Park biztos, hogy turisztikai látványosság, egyben célpont is lesz az idelátogatók körében. 2018 végére teljesen elkészülnek a tervek, jövőre pedig megtörténhet az alapkő letétele is. Ha minden a program szerint halad, az első ütemet át is adják 2020-ban.

A látványterveket elnézve egy példa nélküli projektről van szó, amely már most központi téma az ingatlanpiacon. A képeket elnézve, igen nagy fejszébe vágták a fejüket a tervezők, reméljük sikerül is majd mindent megvalósítaniuk.

Egy biztos: ha létrejön a Central Park projekt, egy teljesen új dimenzió, egy másik világ fog megnyílni előttünk. Azt már most tudjuk, hogy ezek a tervek valami igazán lenyűgöző és lehengerlő környezetről árulkodnak, amely a főváros ezen részét csak még inkább utánozhatatlanná varázsolják.

 

Te mit gondolsz? Neked, hogy tetszik a látványterv? Kíváncsi vagy az új smart city-re?

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Kövess minket a közösségi oldalainkon is, hogy mindig értesülj a legfrissebb híreinkről. Megtalálsz bennünket Facebookon és Instagramon is.

 

ingatlan.blogstar.hu, static.regon.hu, pestbuda.hu, http://pestbuda.hu