Egy-két érdeklődőt megriaszt az, ha huzamosabb ideig nem fogadják el az ajánlatát. Vannak olyan esetek, amikor a vevő és az eladó nincsenek egy hullámhosszon, távol vannak egymástól, ezért minden ajánlat elutasításra kerül. A korlátozott versenyhelyzetű ingatlanok azok, amelyeket meg kell találnod.

Néha az eladónak több lehetőség közül kell választania az ingatlanpiaci versenyhelyzet miatt. Ilyen esetekben van néhány fontos szempont, amelyek képesek az ajánlatodat a javadra fordítani. A szerződés megfogalmazásának módjára nagyon ügyelni kell. Ne hagyd ki a jó potenciálokat, mindig légy naprakész. Íme, öt tipp, amelyek segítséget nyújtanak a javaslatod elfogadásához.

 

1. Pénzügyek aktualizálása. Elsődleges fontosságú, hogy minden esetben a folyamatban levő pénzügyi tartozásokat rendezd. Ha nem jelenik meg a hiteled lezárásának lehetősége, egyből elutasítják majd az ajánlatod. Frissítened kell a vásárlás finanszírozásának módját is. Ha készpénz kifizetését tervezed az ingatlanhoz, akkor egy úgynevezett frissített alapigazolásra lesz szükséged. Ezt az elmúlt harminc napra visszamenőleg kell megújítanod, a lehető legközelebb eső dátummal.

Pontosan meg kell adnod a nevedet és dátumot. Minél részletesebben igazolnak téged ezek a kulcsfontosságú iratok, annál komolyabb az ajánlatod. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hitelezői finanszírozást használnál. Az előzetes jóváhagyási levélnek minél több információval kell rendelkeznie a kölcsönről. Megkérheted a hiteleződet, hogy adja meg a pontos hitelt, az előleget, valamint az adósság/jövedelem arányát. A hitelező által finanszírozott ügyleteket nem jó szemmel nézik, így a lehető legtöbb pozitív információt fel kell tüntetni.

 

2. Csak egyértelmű ajánlatok. Ajánlataid érthető és egyszerű bemutatása elengedhetetlen a nagy volumenű ingatlanok esetében. Ha ez nem elég kielégítő, vagy hiányzik néhány elem, akkor nem fogják elfogadni. Még akkor is, ha szükséged lenne több időre, győződj meg arról, hogy minden a helyén van.

Az is fontos, hogy minden iratot benyújts, amiket kérnek. Az ingatlanügynöknek ismernie kell a megfelelő szerződéses formanyomtatványokat, és azt is, hogy pontosan mit akar az eladó. A hanyag, pontatlan és hiányos javallatok – bár gyorsan elkészülnek -, mégsem vezetnek semmi jóhoz. Mindig légy alapos és körültekintő!

 

3. Indokold meg az árat. Bármelyik javaslatnál fontos tudni, hogy kivel dolgozol. Néha könnyen megkülönböztethető az eladó motivációja, vagy az ingatlanigénye. Ha növekszik a kereslet, akkor az ár mellett az ajánlatokra is ki kell térni. Ennek egyik legjobb módja az előterjesztésed tényekkel való alátámasztása.

Bármit kínálsz, mindig legyen oka az árnak. Az eladó lehet nem ért majd ezzel egyet, de támogathatja azt. Helyénvaló olyan összehasonlítható listákat és értékesítéseket beillesztened, amelyek jobban összhangban vannak az áraiddal. Ez az ingatlanra vonatkozó képeket is tartalmazhat.

 

4. Gyors reflektálás. Egy idealizált világban minden ajánlatot elfogadnak a benyújtástól számított néhány órán belül. Előfordul néhány esetben, hogy az eladó gyorsan szeretné eladni az ingatlanát, ezért ilyenkor szükséged lehet gyors válaszadásra, reagálásra. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell változtatnod az árat, de időben kell eljárnod akármilyen módon. Az eladónak szóló levélben említsd meg, hogy az árat több mint tisztességesnek tartod, figyelembe véve a lakás állapotát, illetve a környéken levő ingatlanok díját.

Valamennyi eladó, akinek valóban egy ellenajánlatra van szüksége, válaszolni fog. Néhányan megpróbálnak majd tárgyalásokat folytatni veled, hiszen tudni akarják, hol állnak az ingatlanpiacon, mennyi esélyük van eladni a tulajdonukat. Ha úgy érzed, hogy az ajánlatod tisztességes, és gyorsan lezárulhat az ügylet, nem kell változtatnod rajta.

5. Engedmények. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan időszakok, amikor egy kicsit át kell gondolnod az ajánlatodat ahhoz, hogy az üzletet megszerezd. Ez nem jelenti azt, hogy nagy módosításokat kell végezned, vagy engedményeket kell adnod, de előfordulhat, hogy tárgyalnotok kell.

Mindig tisztában kell lenned a kereslettel és az elvárásaiddal, hiszen nélkülözhetetlen, hogy e kettő egyensúlyban legyen egymással.  Használd ezt az öt tippet, hogy minél hamarabb elfogadják a javaslatodat.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Szeretnél további érdekes híreket olvasni? Kövess bennünket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hogy elsőként értesülj a naponta megújúló érdekességeinkről!

 

Képek forrása: tonysellsmonroecounty.com, imlaak.com, nambrazz.com, balboateam.com