Szinte biztos vagyok benne, hogy neked is tele van a szekrényed, esetleg a padlásod régi fényképekkel. Ha nem is vagy híve a régi fotók archiválásának, azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a telefonodon jó pár száz fotót tárolsz.

Személy szerint, én imádom megörökíteni a fontos pillanatokat, jó ezekre visszaemlékezni, elővenni őket, nézegetni azokat a mobilomon. Tudtad, hogy nemcsak görgetni lehet őket egymás után sorban, hanem okosan is felhasználhatod azokat, méghozzá dekorációs elemként a lakásban?

Ha gondoltál már rá, de nem tudod hogyan is kezdj hozzá, jó helyen jársz! Sokféle módja van, hogyan tedd otthonodat még szebbé, otthonosabbá. Ha vannak kedves emlékeid, amelyeket szívesen nézegetnél akár a nappaliban, vagy a lépcsőfeljáróban, esetleg a folyosón, van egy jó hírem: könnyedén megteheted.

Cikkünkben most olyan tippeket, ötleteket mutatunk be számodra, amelyeket bátran alkalmazhatsz te is. Ha tetszik valamelyik fotós megoldás, a képeket kell kiválasztanod csak, és meg is valósíthatod azt!

Mielőtt belevágsz gyorsan a képek szortírozásába, jó, ha figyelsz néhány íratlan szabályra. Nagyon fontos, hogy odafigyelj a lakásod, a bútoraid stílusára, arra, hogy melyik helyiségben szeretnéd létrehozni a fotós faladat, továbbá a kompozícióra.

Egy-egy kép majdnem minden lakásban fellelhető, ám ha van egy nagyméretű, kihasználatlan területed, nem elég csak egy kis képet felakasztanod oda, hiszen nem fogod azt elégségesnek, pláne nem tökéletesnek érezni. Törekedj arra, hogy minél inkább töltsd ki a rendelkezésedre álló falat. Ha sok kis képed van, nézz egyforma kereteket, még ha méretben különböznek is egymástól, nem kell aggódnod: a szabályos, de a szabálytalan alakzatokkal is nagyszerű hatást érhetsz el.

Kedved szerint rendezgetheted őket, mind szám, mind pedig méret szerint. Ha van néhány hasonló formájú tárgyad, azokat is nyugodtan beékelheted a képeid közé. Használhatod a képkereteket üresen is, vagy nyomtathatsz szép betűtípussal egy frappáns kis mottót, idézetet. Vannak már képkereteket ábrázoló, szép kidolgozású, igazán egyedi falmatricák is, érdemes azokra is egy pillantást vetned.

A variációk száma végtelen. Ötletedet vegyítsd egy kis kreativitással, szépérzékkel, arányossággal. Ha szíved-lelked beleteszed, eléred azt a végeredményt, amire vágysz.

Bátran kísérletezz, sokszor élesben derül ki, hogy mi illik a falra, melyik kép, milyen módon kapcsolódik megfelelően a többihez. Egy lakás szépségét csak emelik a személyes tárgyak, kézzel készített dekorációk. Óvatosan bánj a színes képekkel, hiszen könnyedén eluralkodhat a káosz. Próbálj meg inkább hasonló színvilágú, esetleg monokróm fotókat kiválogatni, vagy érdemes lehet átszerkeszteni is őket úgy, hogy az egész képkompozíciód összhangban legyen.

 

Ha pedig szeretsz fotózni, tájképeket is készíthetsz, hiszen csodásan mutatnak vászonra nyomtatva, főleg, ha több elemből áll egy fotód. Nagyon izgalmas tud lenni, ha sok kis részletből áll össze egy nagyobb műalkotás.

Ha nincs elég fotód még, vagy nem igazán raknád ki őket a vendégek szeme elé, akkor van egy másik tanácsunk. Ma már nagyon sok helyen beszerezhetsz néhány szavas, esetleg betűkkel ellátott, randomszerű képet kerettel, amelyeket kedved szerint kombinálhatsz.

Egy a fő, akárhova teszed a fotóidat, vidd bele a te elképzeléseidet is a megvalósítás folyamatába. Nézegesd az ötlettárunkat, nyugodtan kombináld őket egymással.

Ha kicsit extrém, de mégis klassz, és egyedi praktikára vágysz, ki is teregetheted, csipesszel rögzítheted a fotóidat az ágy felé. Nem kell mindenáron keretbe tenned a képeket, hiszen függő címkékre is ragaszthatod azokat, vagy a polcokra is teheted őket, ha nem szeretnéd az egész falat szegekkel beverni.

Ha van otthon egy régi létrád, vagy egy alig használt csillárod, azokra is függeszthetsz damil segítségével néhány fényképet, amelyek neked igazán kedvesek. Ha sínre aggasztod fel őket, nemcsak a látvány lesz magával ragadó, de a kivitelezést is imádni fogják!

Jól tud mutatni egy-egy sorozatkép is, vagy vicces fotók a családtagokról, így ha rájuk nézel, mindig mosolyt csalnak majd az arcodra.

Inspirálódj, tervezd meg bátran és kreatív módon kivitelezd a koncepciódat! Reméljük elnyerte valamelyik ötlet a tetszésedet.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Tarts velünk a közösségi oldalainkon is, ilyen és ehhez hasonló ötletekkel, érdekes információkkal, hírekkel várunk Facebookon, és Instagram oldalunkon is.

 

 

Képek forrása: hna-design.hu, otthonos.reblog.hu, dekorella.hu, lakberendezes.hu, designdroops.blogcdn.p3k.hu, otletes-otthon.hu