Nincs két egyforma ingatlanbefektető. Még akkor sem, ha ugyanarra a piacra fektetnek be, és ugyanazokra a tulajdonságokra fókuszálnak, hiszen akkor is különböznek az üzletük működését illetően. Cikkünk most egy olyan területet jár körbe, amely gyakran vitatéma, hogy érdemes-e együtt dolgozni egy ingatlankezelővel.

A legtöbb ingatlanbefektető felismeri annak fontosságát, hogy professzionálisan kezelje bérleti ingatlanjait. Fontos már az elején leszögezni azt, hogy az ezzel járó kiadások megfelelnek-e a havi díjaknak. Egyébként minden befektető képes kezelni egy ingatlanszakértő költségeit, munkaköreit.

Célszerű mindig utánajárni a munkafolyamatoknak, mert előfordulhat, hogy az ingatlanmenedzser gyorsabban lát el egy olyan feladatot, amelyre több időt kellene szánnia.

Nemcsak ez lehet gond, hanem gyakran például egy lépéssel is megelőzhet téged, ami nem feltétlenül kedvez számodra. Ha nem vagy biztos benne, hogy miért alkalmazz egy specialistát, akkor olvass tovább, hiszen öt olyan előnyt mutatunk be, amelyek hatást gyakorolnak az ingatlantulajdonosok munkájára.

 

1. Teljes vagyonkezelés. Egy jó vagyonkezelő cég a bérlakás szinte minden aspektusát kezeli. Ők igen tapasztaltak és eléggé tájékozottak ahhoz, hogy mindent leellenőrizhessenek a bérlő szűréséről, egészen a legjobb helyi vízvezeték-szerelő biztosításáért. Ők a bérleti díj tetején állnak, és még tanácsot is tudnak adni, ha rossz bérlőt kell kilakoltatnod.

Egy meghatározott havidíjért, vagy a kapott bérleti díj bizonyos százalékának köszönhetően, segíteni fognak neked úgy, hogy nem kell aggódnod a költségekkel kapcsolatos problémáktól. Sok befektető nagyra értékeli a lelki nyugalmat, ami ezt hozza, épp ezért hajlandóak fizetni ezért, függetlenül a havi költségtől.

 

2. Szabadidő. Nagy különbség van az egyszemélyes bérlakás kezelésével, illetve, ha hatan próbálnak békés körülmények között együtt élni. Ha egy ingatlanbefektetőnek akár három, vagy négy tulajdona is van, akkor tudnia kell, hogy azokra időt és energiát kell fordítania. A folyamatos figyelem ráfordítás miatt nincs sok szabadideje, mert a vállalkozására kell összpontosítania.

Ha valamilyen probléma adódik az egyik ingatlan kapcsán, akkor azt meg kell oldania minél hamarabb. Előfordulhat, hogy ilyen esetekben napi rendszerességgel kell foglalkoznia az egyik tulajdonnal. A professzionális ingatlanszakértő gondoskodik ezekről a kisebb feladatokról, ezáltal az ingatlanbefektető több szabadidőhöz juthat. Nem kell aggódnia az állandó bérlői telefonhívások miatt.

A megnövekedett szabadidővel több üzletet találhat, vagy az üzletében lévő olyan területekre koncentrálhat, amelyek hiányoznak még. Megfizethetetlen az értékes, újonnan nyert szabadidő, amelyet egy hozzáértő létrehoz.

3. Bérlő Generáció. A legtöbb probléma, amely felbukkan – az ingatlan kibérlése során –, kellemetlenség lehet, de általában eléggé egyértelmű és nem bonyolult ahhoz, hogy megbirkózz velük. Ha ki kell cseréltetned egy háztartási eszközt, vagy csaptelepet, esetleg vízvezetéket, csak annyi felelősséged van, hogy minél hamarabb orvosold a hibát és megoldd azt. Minden a megfelelő bérlők megtalálásával kezdődik. Nem elegendő mindössze átadnod a kulcsokat az első bérlőnek, aki érdeklődést mutatott a bérleti ingatlanod felé. Jó bérlők nélkül a legjobb tulajdonosok is küzdenek a mindennapokban.

Egy szakember meggyőződik arról, hogy csak a legpotenciálisabb bérlők vehetnek részt a megtekintésen, a lakásbemutatáson. Nemcsak bérlőket talál, hanem megteszi az összes olyan szükséges lépést, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a legjobb bérlőket megtaláld.

Még akkor is, ha az ingatlan nagy keresleti területen van, a bérlők megtalálása nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Továbbra is támogatnod kell a tulajdonodat, és minél több érdeklődő bérlőt kell megtalálnod. Az ingatlan specialista az összes munkát elvégzi a bérlők megtalálásában és átvizsgálásában, és hagyja, hogy csak a legjobb jelöltek közül választhass, akik biztosítják a megfelelő időben történő kifizetést.

 

4. Árazás. A vagyonkezelés egyik nagy félreértése az, hogy a bérleti időtartam során minden egyes igénybe vett javításért, szolgáltatásért fizetniük kell a bérlőknek. Ezek nem tartoznak a havi díjukba. Ellenben neked ugyanúgy biztosítanod kell a zökkenőmentes működést, legyen az vízvezeték-szerelő, villanyszerelő, lakatos vagy bárki más munkájának elszámolása, akik ezt segítik.

Ha egy ingatlantulajdonos előnyös pozícióban van, akkor a legjobb árat kapja ezekhez a munkákhoz. A legjobb hozzáértők éveket töltöttek az üzletépítő kapcsolatok világában, amelyeket bármikor felhívhatnak, ha valamit meg kell gyorsan javíttatni. Ahelyett, hogy felhívnád az első vízvezeték-szerelőt, az ingatlanszakembernek van egy gyorstárcsázója, így könnyedén, időt spórolva, stresszmentesen megoldhatod ezt.

 

5. Költség átláthatósága. Fontos, hogy tudd, hol jár minden egyes befizetés, kiadás az ingatlanoddal kapcsolatban. Ha úgy gondolod, hogy ebben a hónapban több volt a kiadásod, fordulj segítségért: egy specialista kicsit mélyebbre fog ásni és statisztikákat készít majd számodra.

Ilyenkor egy részletes áttekintést állít össze az összes havi költségedről. Néhány ingatlanbefektető számára ez nagyon hasznos lehet. Sokan nem rögzítik az összes költséget, ezért ilyenkor derül fény a gyep ápolásért, a különféle szolgáltatásokért (televízió, internet), vagy bármi másért, ami az ingatlanhoz kapcsolódik. Minél többet tudsz a költségeidről, annál könnyebb átlátnod őket.

Vannak olyan kiadások az üzleti életben, amelyek rövid távon nem vezetnek célhoz, de hosszú távon értelmük van. A vagyonkezelés az egyik ilyen kiadás. Még akkor is, ha nem gondolod szükségesnek, mindig fontold meg, hogy dolgozz-e egy ingatlan hozzáértővel. Lehet megéri!

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Olvass nagyon hasznos és érdekes információkat, híreket a közösségi média oldalainkon is! Kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hogy ne maradj le a naponta frissülő érdekességeinkről!

 

Képek forrása: aranyoldalak.hu, h36.hu, cmbp.hu, m.blog.hu