Az ingatlanbefektetés egyike azon kevés foglalkozásnak, amely lehetővé teszi azt, hogy akár részmunkaidőben végezve, egy teljes munkaidős állásnak megfelelő jövedelmet megkeress havonta. Nem kell egyfolytában az irodában lenned, a számítógép képernyője előtt ülnöd, vagy hetente minimum negyven órát dolgoznod, hogy biztosítsd a megélhetésedet. Havi szinten elegendő lehet néhány üzlet megkötése ahhoz, hogy elérj egy teljes munkaidős jövedelmet.

Azonban a legtöbb befektető nem találja meg a helyes egyensúlyt. Előfordulhat számos olyan váratlan feladat a munkahelyeden, amelyek több időt emészthetnek fel. Ettől függetlenül nem szabad csüggedned, hiszen nem lehetetlen elérni, továbbá megtartani az anyagi biztonságot. Íme, öt olyan tényező, hasznos tanács, amelyek hozzásegítenek téged, hogy minél magabiztosabb, sikeresebb ingatlanbefektető váljon belőled.

1. Van befektetési célod? Mielőtt eldöntenéd, hogy szeretnél-e biztos anyagi javakat az ingatlanbefektetés által, érdemes jól átgondolnod, hogy hosszú távra tervezel-e. Tisztázd magadban, hogy mi az, amit szeretnél elérni, milyen céljaid vannak. Nem mindenki álmodik a globális ingatlan-dominanciáról.

Egyes befektetők tökéletesen elégedettek azzal, ha évente mindössze csak pár üzletet zárnak eredményesen. Neked mi a terved?  Az üzletedbe annyit fektethetsz be, amennyit csak tudsz és szeretnél. Jó tudni, ha komoly és virágzó vállalkozást kívánsz felépíteni és magadénak tudni, akkor nem lesz egyszerű dolgod. Egy gyümölcsöző ingatlanvállalkozás számos kihívással, feladattal, buktatókkal jár.

2. Mindig csak az ingatlanok járnak a fejedben? Szeretnéd te irányítani a sorsodat? Egyedülálló ingatlanokat felkutatni? Jövedelmedet növelni? Mindig hozz ésszerű döntéseket, és figyeld a piaci változásokat. A sikeres üzlet alappillére a részletesség, alapos felkészülés és a sok munka. Elkerülhetetlen, hogy ezt szívből szeresd, ne legyen számodra teher. A szabadidődet áldozd a piacok megfigyelésére, listák megtekintésére, befektetési cikkek olvasására.

 

Igaz, hogy részmunkaidőben is befektethetsz, de egy jól menő üzlethez a teljes munkaidős elkötelezettség létfontosságú. Folyamatosan tartsd a szemed az új építkezéseken, a virágzó kerületeken, a lakberendezési trendeken, változásokon. A három hónappal ezelőtti helyzet már elavultnak számít. Ha mindig szomjazol az újabb ingatlanismeretekre és folyamatosan az ingatlanokban gondolkodsz, ötletelsz, készen állsz a karrierváltásra.

3. Pénzügyi stabilitás. Semmi sem garantált az ingatlanpiacon, már ami az árakat illeti. Itt nincsenek teljes munkaidős fizetések, amelyek esetleg idővel visszaeshetnek. Ha pár hétig bejársz az irodádba dolgozni, még nem biztos, hogy meg is térül a munkád. Komoly időt és energiát kell ráfordítanod a vállalkozásodra, hogy anyagi javat termeljen számodra. El kell telnie néhány hónapnak ahhoz, hogy jövedelmezővé váljon az üzleted.

Szükséged lesz türelemre, kitartásra, valamint elszántságra is. Tudnod kell, hogy egy átlagos ház piacon töltött napjainak száma kilencven naptól, akár hat hónapig is tarthat. Sikeres eladás esetén megtérülnek az üres fizetésmentes hónapjaid, de fontos, hogy legyen kellő tartalékod. E nélkül is be tudod indítani a vállalkozásod ingatlanbefektetőként, de a megélhetésedhez elengedhetetlen lesz az elején. Ez a fajta biztonsági háló nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megfontolt, jól átgondolt döntést hozz.

4. Van elég szabadidőd a jelenlegi munkád mellett? Ha igen, ne késlekedj, vágj bele már most! Igen nehéz lenne egy vállalkozást elindítani, ha minden nap túlóráznod kell, netalán három műszakban dolgozol, vagy orvos, esetleg ügyvéd vagy. Ez megnehezíti a kezdeti szakaszt, de bármivel is foglalkozz, nem lehetetlen váltani. Figyelj oda, hogy tudd tartani a potenciális ügyfeleiddel a kapcsolatot, ne okozzon nehézséget egy e-mail gyors megválaszolása, vagy egy telefonhívás. Egyszerűbb a helyzeted, ha rugalmas a munkabeosztásod, de minden csak megfelelő szervezés kérdése.

5. A stratégiád, módszered megfelelő. Ha a teljes munkaidős beruházásra készen állsz, akkor egy zökkenőmentes üzleti tevékenységed van. Törekedj arra, hogy egy erős csapat legyen az oldaladon. Előfordulhat, hogy idővel át kell adnod az ügyleteket, ezért fontos, hogy átlásd az egész folyamatot, meglásd a lehetőségeket. Ha ezen a ponton vagy, valószínűleg felkészültél az ingatlan világának kezelésére. Ha éppen lezártad az első üzletedet, értékeld a helyzetet, tanulj belőle. Az első siker mindig eufórikus érzés, de ne feledd, hogy hosszú távon ez még nem elegendő.

Az igazság az, hogy soha nem fogod tudni, készen állsz-e mindaddig, amíg bele nem vágsz, és meg nem csinálod.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Ne maradj le az aktuális híreinkről, érdekességeinkről sem. Kövess minket Facebookon és Instagram oldalainkon is, hogy sok új információt szerezz.

 

Képek forrása: osztrovics.hu, roarmarketingconcepts.com, webassets.inman.com, blog.hypotheek24.nl