Az olvasás elménk ápolása, nyugtatása, pihentetése. Miközben olvasunk elrepülhetünk egy teljesen más világba gyorsan és könnyedén. Ez egy bensőséges, meghitt tevékenység, amelyet egyedül szeretünk végezni. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen környezetben tesszük ezt.

Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan hely az otthonunkban, amely megfelelő feltöltést biztosít egy hosszú, de fárasztó munkanap után. Érdemes ötletelni, inspirációkat gyűjteni cikkünkből, hogy te is kialakíthass a lakásodban egy olyan kis sarkot, zugot, ahová elvonulhatsz a világ zaja elől, kikapcsolódhatsz egy jó könyvvel a kezedben.

Olvasni jó! Nem tudom ki, hogy van vele, de ez az egyik legkedvesebb időtöltésem. Úgy gondoltam, összevetem a kellemest a hasznossal, és bemutatok most neked néhány olyan ötletes, egyedi megoldást, amely nemcsak, hogy feldobja a lakásodat, de kedvet is kapsz ahhoz, hogy kezedbe kapd az egyik kedvenc könyvedet!

Mindenki szeret ellazulni, pihenni, relaxálni otthon, ezért most hoztam néhány olyan kreatív olvasósarkot, különleges könyvespolcot, amelyeket te is könnyedén megvalósíthatsz. Nem kell hozzá más, mint egy kis kreativitás, fantázia, na és persze néhány jó könyv.

Könyvespolc

Tökéletes helye lehet a nappalid, a hálószobád egy része, esetleg a folyosórész, vagy a gyerekszoba, de el tudom képzelni (pláne, ha emeletes házban laksz), a lépcső alatti kihasználatlan részt is. Számos formát, egyedi méretet, alakzatot megálmodhatsz, ami fontos, hogy színben és típusban illeszkedjen, és jól alkalmazkodjon a berendezési tárgyaidhoz, bútoraidhoz és magához az elrendezéshez is. Egy nagy falfelületet keress, amely lehetőleg egyszínű, hiszen az lesz csak igazán tökéletes alapja a különleges könyvespolcodnak.

Ezek az izgalmas megoldások tükrözhetik az elegáns, letisztult stílust, de ha az extrém, inkább bohókás kinézet áll hozzád közelebb, az sem gond. Ezek a tárolási alkalmatosságok azért is nagyszerűek, mert nemcsak, hogy látványos elemek, de funkciójukat tekintve is nagyon praktikus alkotórészét képezhetik a lakásodnak.

Faltól falig

Ha van egy nagy falfelületed, ami üresen áll, és már régóta keresel valami szuper ötletet, de még nem találtad meg a megfelelőt, nézz szét az egész falas könyvespolc tippjeink között! Biztos vagyok benne, hogy rábukkansz a számodra leginkább tetszőre, és már csak egy kivitelezőt kell keresned, aki megvalósítja az elképzeléseidet. Ez a fajta elképzelés minden szempárt magával ragad, tökéletes díszítő eleme lehet a nappalidnak.

 

Páratlan megoldások

Ha szereted az absztrakt mintákat, a geometriai alakzatokat, ez az összeállításunk neked készült. A könyveid nagyon különleges helyet élvezhetnek, ha ennél a verziónál maradsz. Amellett, hogy esztétikus, igen látványos is. Ezek a lágy ívek, izgalmas formák nagyon szerethető kreációk. Lehetnek egyszerűbb, de bonyolultabb megvalósítások is, légy bátor és kreatív, álmodd meg a tökéletesen egyedi könyvespolcodat!

 

Olvasósarok

Egy sarok, kis kuckó, egy félreeső zug védelmet nyújt a zavaró hangokkal, és a hirtelen fellépő ingerekkel szemben. Ha mindig is vágytál egy saját, egyedülálló olvasósarokra, akkor itt az ideje, hogy megvalósítsd és meglepd vele az otthonodat. Ha aggódsz amiatt, hogy kicsi a lakásod és nem megfelelő az elosztása sem, akkor sem kell lemondanod róla, hiszen ma már nem feltétlenül kell hozzá nagy tér és hely. Számos lehetőséged van, hogy egy otthonos, szemrevaló és kényelmes sarkot alakíts ki. Bemutatok pár olyan kivitelezést, amely hidd el, elnyeri a tetszésedet neked is!

A tetőteret érdemes hasznosan és praktikusan kihasználni. Az ablakon átszűrődő napsugarak biztosítják a tökéletes elmélyülést a sorok között. Sokan a tetőtéri folyosón csak átrohannak nap mint nap, nem is sejtve, hogy milyen klassz kis ötleteket rejt magában ez a helyiség. Ez a zug nemcsak lebilincselő, de nyugodt hangulatról is árulkodik.

Ha van egy kihasználatlan tér, vagy egy üresen álló szekrényed, érdemes kicsit átalakítanod, hiszen tökéletes olvasózug lehet belőle. A bútor ajtaját kivéve kapsz egy polcos részt, amelyet párnákkal, puha szőnyeggel, vagy paplannal is megtölthetsz. Ha a fenti részt néhány könyvvel megrakod, el is készültél.

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

 

Ha kedvet kaptál további ötletekhez és szívesen olvasnál még érdekes információkat, kövess minket a közösségi oldalainkon is! Megtalálsz az Instagramon és a Facebookon is, ahol naponta érkezünk újabb és újabb tippekkel, hírekkel.

Képek forrása: nlc.p3k.hu, online-lakberendezes.hu, static.ounousa.com, media-spiceee.net, lakaskultura.hu, m.blog.hu, i.pinimg.com, nlcafe.hu, 2.bp.blogspot.com, cdn.homedit.com, szephazak.hu, us.123rf.com, anrodiszlec.hu, 3hearts.me, magazin.otthonterkep.hu, odea.hu, anenterior.hu, i.pinimg.com, everydaygyaan.com, pinterest.co.uk, construindodecor.com.br, m.blog.hu