Függetlenül attól, hogy egy hónapot, vagy akár még ennél is kevesebbet zársz le évente, fontos, hogy találj egy konkrét befektetési rést. Sok befektető úgy véli, hogy ez a kereskedelem nélkülözhetetlen eleme. A különböző területeken történő befektetések kulcsfontosságúak egy erős portfólióhoz. Légy azon, hogy megtaláld azt az üzletet, ami működőképes, különben nem tudsz egy fenntartható, virágzó vállalkozást létrehozni.

Koncentrálhatsz kizárólag az adójóváírás aukcióira, de fejlett lakóépületek kialakítását, vagy a bérbeadást is célba veheted. Mindaddig, amíg szenvedélyesen fejleszted magad és hajlandó vagy bizonyos területek szakértőjévé válni, akkor sikeres lehetsz bármilyen szegmensben. Íme néhány példa a potenciális befektetési résekre.

1. Egycsaládos rehabilitáció. Ha 2018-ban ingatlanbefektető vagy, akkor jó esélyed van arra, hogy kedvezményekhez juss. Kérdés nélkül ez jelenleg a legkedveltebb befektetési forma. Amilyen népszerű, mégsem jelenti azt, hogy minden befektető számára az.

Nem csak diszkontált ingatlanokat kell találnod, de meg is kell keresned a megfelelő munkát, szoros ütemezést és szigorú költségvetést kell végrehajtanod. Rengeteg lehetőség rejlik egy házban, de csak akkor, ha tudod, mit csinálsz. A közelmúltbeli verseny beáramlása esetén fontos, hogy legyen egy biztonsági rés, ha a piac túltelített.

2. Több család – bérleti díj. A bérlakás tulajdonosainak száma évek óta – szinte természetes úton – növekszik. Legtöbbjük önállóan kezelik az egyéni családi tulajdonukat, így idővel felkutatják a további ingatlanok hozzáadásának lehetőségét. Javarészt három, vagy négy családi tulajdon birtoklása már egy nagyobb befektetés megtérülését eredményezi, főleg egyetlen család vonatkozásában – de ez a rés nagyrészt kihasználatlan marad.

Sok tulajdonos aggódik a további egységek irányítását illetően, pedig a további lakóingatlanok nem jelentenek túl nagy problémát. Valójában a plusz elemek csak védelmet nyújtanak, hiszen a bérleti díjak miatt könnyebb igazolni egy különálló ingatlan bérbeadását, ami még könnyebbé teszi az életedet.

3. Adóbevallás aukciók. A sikeres ingatlanbefektetők kulcsszerepe az alacsonyabb versenytársakkal való foglalkozás. Ez nem jelenti azt, hogy az adókedvezmény egy ki nem használt rés, de egyedülálló lehetőséget nyújt. Az adótanácsadási aukció bizonyos szempontok szerint hasonlít egy ingatlanhirdetésre, de számos egyedi tulajdonsággal is rendelkezik. Például, az adójogosult aukció nyertese kapja meg az adótartozást, nem feltétlenül az ingatlan. Az adókedvezmények népszerűsége lassan terjed hazánkban, de ez még mindig alacsonyabb versenyű résnek számít.

4. Mobil otthonok. Amikor a legtöbb befektető úgy véli, a mobil lakás egy jó befektetés, igazuk van. Ma már egy mobil, vagy moduláris otthonba való beruházás nagyon hasonlít a társasházba fektetésre. A mobil otthonokban ugyanazok a kényelmi lehetőségek egyaránt megtalálhatók, mint az átlagos lakóépületben.

A legnagyobb különbség csak az egységek mérete. A csökkentett méret szintén csökkentett árcédulával jár, ami ideális szűkösséget jelenthet azok számára, akik a saját forrásaikat a költségvetésbe kívánják befektetni. A mobilházakra jutó százalékos nyereség az egyéni családi házak piacán már tapasztalható, ám sokkal kisebb a verseny.

5. Kereskedelmi épületek. A kereskedelmi épület öt, vagy több egységből álló ingatlan, beleértve a vegyes használatot és a kiskereskedelmet. Ez akár egy pizzériát is jelenthet egy lakóépületben, vagy egy huszonöt elemből álló kiskereskedelmi egységet egy adott területen. A kereskedelmi vásárlások általában az embert megfélemlítik, de sok szempontból ugyanazok, mint bármelyik más vásárlás.

A kereskedelmi épületeknél a legnagyobb különbség az, hogy több ingatlant kapsz egyszerre, amely csak később hozza vissza a valódi értékét. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiemeld a portfóliódban az egyik legfontosabb kereskedelmi épületet, így növelve a portfóliód értékét.

6. Földterület. Ha egy üres telekre vágysz, amin kiválóan megvalósíthatod az elképzeléseidet, hiszen a szakemberek tudnak ráépítkezni, akkor a földterület az, ami számodra igazán meghatározó és fontos. Ugyan vannak bizonyos előre meghatározott akadályok és hátrányok azok számára, akik a földterületekbe fektetnek, de ennek ellenére mégis megéri.

Nemcsak a föld az, ami értékálló, hanem inkább a földhöz tartozó ingatlan lesz igazán értékes. Bármilyen típusú lakóépület felépítése időt, pénzt és erőforrásokat igényel, de biztos lehetsz benne, hogy megtérül a befektetett energia.

Ha társulsz egy területtel, nemcsak tudod majd, mit keresel, mit szeretnél elérni, de ezáltal több lehetőséggel is találkozol. A piacon lévő emberek tudni fogják, hogy szakértő vagy, így szívesen kérik majd ki a véleményedet, de az is lehet, hogy társulnának is veled.

Tudni fogod azt is, hogy melyik ügylet automatikus átutalás, és melyiknek kell törekednie arra, hogy idő- és energiatakarékos legyen. Ha rátaláltál a megfelelő szektorra, adj meg magadnak minden lehetőséget, hogy folytatni tudd az üzletedet.

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Ne maradj le a naponta frissülő híreinkről! Kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is, hiszen számos érdekes információt és tudnivalót megtalálsz.

 

Képek forrása: disruptordaily.com, techcrunch.com, designlakas.hu, haz.hu