Áprilishoz közeledvén, úgy gondoltam hozok valami újat, tavaszit, izgalmasat neked! Most már bátran kijelenthetem, hogy megérkezett a tavasz, akkor is, ha inkább esős, nyirkos idő vár kint. Igaz, hogy kicsit még váratnak minket a kellemes 15-20 fokok, de bizakodjunk, hogy a Húsvét magával hozza végre az igazi tavaszi időt, és lassan, de biztosan megjelennek a nap első, igazán melengető sugarai. 

Sokan a tavaszt virágültetéssel, kertrendezéssel nyitják. Nem volt még hasonló cikk erről, ezért bátorkodtam inspiráló ötleteket gyűjteni, hátha kedvet kapsz a kerti tevékenységekhez és kicsinosítod az udvarodat. Most bemutatok pár olyan nagyszerű, de mégis egyszerű módszert, amelyeket otthoni kivitelezés esetén is el tudod készíteni, hiszen a megvalósításuk nem okoz nagy gondot, a kerted pedig még vonzóbb, szebb lesz. Tarts velem!

1.) Óriás kövek a kertedben

Néhány óriás méretű kő beszerzése után, már csak a lerakni kívánt utat kell kigondolnod, és szépen letenned őket. Lehet egyforma távolságban, de akár cikkcakkban is, teljesen mindegy, hiszen mindenképp egy olyan végeredményt fogsz kapni, ami téged is teljesen magával ragad. Mutatós, egyszerű, de mégis egy igazán nagyszerű ötletről van szó. Dobd fel az apró kavicsos utat, vagy a sima, zöld pázsitot ezekkel a dizájnos kövekkel. Meglátod, hogy az összhatást modernebbé, sokkal szebbé teszi majd ez az ötlet.

2.) Virágtalicska, virág kaspóban – kicsit másként

Ez a tipp az én személyes kedvencem! Annyira ötletes, mégis csodaszép! Nagyon egyszerű a kivitelezése is, igazából már most megvan minden hozzá a kertedben, amik ehhez kellenek. Van egy régi nagyobb kaspód, amelynek a színét már kifakította a nap, vagy egy eltört darab, amelyet még nem dobtál ki? Ne is tedd! Ezek tökéletes alapjai lesznek a kiömlő növényeknek. Használhatsz színes, apró virágokat, örökzöldeket, a hatás nem marad el! Légy kreatív bátran, kísérletezz vödrökkel, régi fatalicskákkal is, esetleg farönkökben is elhelyezhetsz virágpalántákat. A fő, hogy megtaláld azt, ami neked a legjobban tetszik, és az sem árt, ha mindez tökéletesen illeszkedik a kertedbe.

3.) Üveggolyók a kerítésben

Tudom, hogy ez sokakat meglep, de nem egy helyen találkoztam már ezzel a megoldással. Először furának, sőt talán giccsesnek is éreztem, de végül beláttam: igenis jól tud mutatni néhány helyen, a megfelelő kerítésekben elhelyezve. Az üveggolyó nemcsak a gyermeki énünket juttatja eszünkbe, de a napfény átszűrődő fényét is életre kelti. Tökéletes kiegészítője lehet egy olyan udvarnak, ahol a gyerekek a kutyával játszanak a napsütötte füvön. Bátran lehet kísérletezni kisebb- és nagyobb üveggolyókkal, a látvány magáért beszél majd. Ha ódzkodunk az ötlettől, de a gyerekek ennek ellenére szeretnék, néhány darabot el lehet rejteni a kerítésben, ami még nem feltűnő, de jó kis családi móka ennek megvalósítása, meglátod! Nyilván, egyéni ízlés kérdése, de bizony van, ahol olyan egyedi kerítést kaphat az ember, hogy büszkeséggel tölti el a munka gyümölcse! Csak egy fúró kell hozzá és máris indulhat a közös tevékenykedés!

4.) Kerti szökőkút

Nem tudom ki, hogy van vele, de én imádom a kis kerti szökőkutakat! Annyira szépek, modernek, letisztultak. Számos variációja létezik már az üzletekben is, de akár otthon is barkácsolhatunk egy kevésbé bonyolultat, egyszerűt a magunk kedvére! Jól mutat a kiskertben, a bejárati ajtónál, a sziklakert mellett, az erkélyen, de az üres pázsitot is feldobja. Nézhetünk kisebbet, nagyobbat, itt már csak a pénztárcánk szólhat közbe, hogy milyen kerti szökőkutat helyezzünk el az udvarra. Érdemes figyelembe venni (ha van) a kerti szobrokat, lámpákat, a kerítés stílusát, hiszen fontos, hogy mindenképp passzoljon és illeszkedjen akár a virágok, akár a hintaágy környezetébe.

5.) Lámpások

Már messziről jól kiszúrhatóak ezek az egyedi, házilag elkészített kis lámpások, amelyeket felakasztva, gondosan elhelyezve az udvaron, tökéletes kiegészítői lehetnek a kertnek. Nyáron, amikor a család és a barátok összejönnek, grilleznek és sütögetnek, igazán pompás és meseszerű hatás egészíti ki az estét, még tökéletesebbé téve azt. Teljesen ízlés és kedv kérdése, hogy pontosan hány lámpást készítesz el, milyen színeket veszel alapul hozzájuk. Mutatok pár inspirációt, amelyekből bátran meríthetsz ötleteket, kombinálhatod is őket. Igazából elég könnyen és gyorsan, kevés költségből tudod őket kivitelezni: az elengedhetetlen kellékek:

– néhány konzerv, amelyeket kifesthetsz,

– befőttesüveg, jól megtisztítva,

– mécsesek (ezek lehetnek különböző nagyságúak, színűek),

– fehérbab, rizs, nagyobb kavicsok, de tökéletes lehet akár a kávészem, sőt a mogyoró is – bátran kísérletezz!

– rögzítéshez néhány drót, kötél, lánc, kampók

 

Remélem kedvet kaptál a kertészkedéshez, ehhez jó szórakozást kívánok!

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Ne maradj le a naponta frissülő híreinkről sem, kövess minket további információkért, ötletekért, tippekért Instagramon és Facebook oldalunkon is!

 

Képek forrása: kert.tv, otthonkommando.hu, cdn.blog.hu, img-ovh-cloud.zszywka.pl, cdn.blog.hu, mediterrankert.hu, forum.p24.hu, img5.lapunk.hu, assets.bakker.com, sporolok.blog.hu, cdn.gardenloversclub.com, morzsafarm.hu, lh4.googleusercontent.com, alkotnijo.lapunk.hu