Ebben a cikkben egy igazán különleges, de mégis egyedi lakberendezési tippet mutatok nektek. Ez egyébként a személyes kedvencem is, tehát most külön nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom a 3D padló különféle megoldásait. Igaz, itthon ez még annyira nem elterjedt, de aggodalomra semmi ok! Ugyanis, ha egy kicsit utánajár az ember és információk után kutakodik az interneten, bizony talál rá szakembereket, akik profi módon képesek megvalósítani az álom nappalit, folyosót, vagy fürdőszobát.

Számos lehetőség rejlik ezekben a padlókban, van, ahol az egész felületet be lehet vonni, de ha az túl sok, és nem tetszik, akkor erre az esetre születtek meg az úgynevezett félmegoldások is: ilyen esetben csak egy-két minta kerül felhelyezésre, a padlóburkolatra.

Attól függően, hogy milyen az otthonunk elrendezése, a bútorok stílusa, mennyire világos, vagy sötét maga a szoba – ezek mind-mind befolyásolják azt a döntést, hogy milyen mintát és egyáltalán hova érdemes választani. Ebben segítenek neked a szakemberek, akik első körben felmérik az igényeidet, illetve beavatnak a részletekbe is, hogy mi ennek a menete, mennyi időt vesz igénybe, hogyan készül és persze tanácsot is adnak, ha képtelen vagy a több száz féle elgondolás közül dönteni. Ám, nem is kell még, első körben hadd mutassam be neked a lehetőségeket.

 

Ezek a 3D-s lakberendezési ötletek közelebb hozzák a természetet, az élővilágot. Sokkalta azt az érzetet kelti, hogy nem a lakásban vagyunk, hanem a természet lágy ölén. Nem csak, hogy megnyitja a teret egy-egy helyiségben, hanem optikai illúzióként lenyűgöző virtuális hatást kelt. Teljesen új távlatokat képes megnyitni a lakberendezésben, a kreativitás határtalan.

Míg a legtöbb lakásban szőnyeg borítja a parkettát, érdemes kicsit inspirálódni a modernebb alternatívákból is. A 3D-s padlók különleges technológiával készülnek, a megjeleníthető látvány variálhatósága ezerféle. Igaz, hogy egy szőnyeg nem csak díszítőelemként funkcionál, hanem melegít is, mégis ezek a varázslatos képek leírhatatlan élménnyel gazdagítják a család életét.

Ezek a padlók a közhiedelemmel ellentétben nagyon ellenállók, időtállók, a térhatásukat pedig több mint 10 évig is képesek megőrizni. Fontos megjegyezni, hogy ezek a burkolatok a fényességüket a legfelső, speciális fedőrétegnek köszönhetik, ezáltal nem csak tartósak, hanem kopásállók és csúszásmentesek is lesznek.  Tökéletesen alkalmazkodnak a padlófűtéshez. A műgyantás padlózat semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, antiallergén hatású, szagtalan. Mindezek mellett még egy jó pont, hogy nagyon könnyen tisztán tarthatók.

Látványos vizuális hatás

A lakások padlóját általában sokan figyelmen kívül hagyják, hiszen ez egy olyan felület, amelynek látvány szempontjából nem igazán van túl sok jelentősége. Ez a 3D-s lakberendezési ötlet viszont olyan domináns optikai hatást kelt, hogy a lakásnak egyből a központi szerepévé válik, hiszen annyira kiemelkedik a környezetéből. Garantált, hogy egy ilyen vizuális kép meghatározza az adott helyiség stílusát, hangulatát. Varázslatossá tehet egy nappalit, egy fürdőt is.

Ha szereted a tengerparti hangulatot, csempészd be a fürdőszobádba. Egy falmatrica segítségével könnyen relaxálhatsz a saját „tengerpartodon”. Ha kedveled a virágos környezetet, vagy a természetes zöld övezeti lépcsőket, képzeld csak el, hogy milyen érzés lenne, ha a folyosódon ez a látvány fogadna? Csak a képzeleted szab határt annak az elképzelésnek, amelyet megálmodtál. Rugaszkodj el a valóságtól és meríts ötleteket a képanyagunkból.

A padlóburkolatot tökéletesen kiegészíti a falmatrica, amelyet ügyesen el tudsz helyezni a fürdőszobai falra, ezzel is még különlegesebbé téve a helyiséget.

Akinek nem nyerte el teljesen a tetszését ez a lakberendezési tipp, annak egy visszafogottabb, ám mégis gyönyörű lehetőséget mutatok most. Ez a fajta padló is műgyantából készül, de 3D-s hatás nélkül. A kevert minták, a fodrozó hatások, kráterszerű kivitelezések emelik a színvonalat, de mégsem lesz túl kirívó a nappaliban.

A végső kinézetet tovább bonyolíthatod, ha rakatsz még fel rétegeket a már elkészült padlóra. A még egyedibb megjelenésért érdemes színekkel is próbálkoznod, hogy a kívánt hatást elérd. Fontos, hogy mindenképp szakemberekre bízd ennek a megvalósítását, mert bár nem okoz igazán nagy kihívást, de az anyag felhordása, egyenletessé tétele bizony nem egyszerű feladat.

Te, hogy állsz ezzel a technikával? Kicsit merész, az tény, de ennek ellenére el tudnád képzelni otthonodban?

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

További érdekes cikkeinkről sem maradsz le, ha követed a Facebook és Instagram oldalainkat is, ahol folyamatos újdonságokkal jelentkezünk nap, mint nap!

 

Képek forrása: ezermester.hu, createinterior.blog.hu, impressmagazin.hu, cinnamon4x.cafeblog.hu, siposcreativ.hu, imperialae.com, khanetarh.com, zacc.cafeblog.hu