Fővárosunkban jelenleg is számos építkezés folyik, a magas daruk látványa sok kerületben szembetűnik. Budapest rohamos ütemben fejlődik, egyre több projekt valósul és épül meg. Cikkünkben most bemutatjuk azokat az irodaházakat, amelyek méltón képviselik a legfelkapottabb címet. 

 

1. Budapest ONE Business Park

2017 januárjában kezdődtek meg a Futureal-csoport irodaház építkezési munkálatai. A 70.000 m2-es irodapark Budapesten, az Őrmezőn található. Az épületegyüttes igen jó közlekedési lehetőségekkel rendelkezik: közvetlen kapcsolata van az M1-es és az M7-es autópályákkal, 2 villamos végállomása, a 4-es metró csak néhány perc sétára található, továbbá a Kelenföldi pályaudvar szomszédságában van. A 9 szintes, 1450 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező One Business Parkot idén márciusban adják át. A környéken élők, valamint majd az ott dolgozók minden igényét kielégíti az Etele City Center kereskedelmi és szórakoztató központja, hiszen az irodapark direkt kapcsolatot biztosít a plázával, így gyorsan és könnyen elérhetőek lesznek a bérlők számára is az üzletek. A pihenésre, kikapcsolódásra vágyóknak tökéletes a hozzá tartozó belső kert és zöld övezet.

 

2. Corvin 5 irodaház

A két ütemben megépülő irodaház szintén a Futureal-csoport fejlesztése, ami mintegy 28 milliárd forint értékben valósul meg a Corvin Sétányon. A Corvin 5 irodakomplexum a Skypark irodaház szomszédságában található, amellyel így a bérbeadható irodaterület száma 27.000 m2-rel nő a Józsefvárosban. A Corvin 5 első ütemét még idén befejezik, az átadás 2018 végére várható. Az épület a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelel. A járókelőket szökőkút, szobor és pihenőfelület fogadja majd, a kényelmet pedig a belső kert és a tetőterasz szolgáltatja. Egy biztos, a Corvin 5 az  egyik legizgalmasabb irodaház lesz, amellyel immár 100.000 m2-re nő a Corvin-negyed összes bérbeadható irodáinak alapterülete.

 

3. Magyar Telekom székháza

A Wing fejlesztésében megvalósuló irodaház várhatóan 2018 második felében készül majd el. Közel 4000 főnek biztosít új munkahelyet a Népliget metrómegállónál épülő Magyar Telekom székháza. Az irodaterület mellett konferenciaközpont, két étterem és fitneszközpont is kapcsolódik a fejlesztéshez. A mélygarázs 1350 férőhellyel rendelkezik, továbbá 344 kerékpár, 81 motorkerékpár tároló kap helyet és 50 eletromosautó-töltőt is kialakítanak. Az épületegyüttes 39 méteres magassággal, 27 felvonóval, 22 méteres oszlopokkal rendelkezik, mindössze bruttó 100.000 m2-es területen. A Telekom leendő új irodaháza Magyarország legnagyobb egybefüggő irodaépülete lesz, amely a Liszt Ferenc repülőtérről érkezők számára a főváros kapujának is tekinthető.

 

4. Advance Tower irodaház

Futureal-csoport új irodaházzal bővíti a portfólióját, hiszen a Váci úton megépült az ’A’ kategóriás, 6 szintes, 11.900 m2 alapterületű, BREEAM-tanúsítványt szerzett, Advance Tower. Az épület nagy üvegfelületei biztosítják az ott dolgozók számára a jó közérzetet, hiszen így könnyen bejut a természetes fény az itt kialakított irodákba. Energetikailag és ergonómiai szempontból ez az irodaház is – mint a Futureal-csoport összes irodaépülete – megfelel a 21. század környezettudatos igényeinek.  Az épület ezenfelül rendelkezik intelligens öntözőrendszerrel, decentralizált melegvíz-ellátással, továbbá alacsony kibocsátású hűtő-fűtőrendszerrel is.

 

5. Hill Side Irodaház

A MOM park szomszédságában, Dél-Buda és Centrál-Buda régió találkozásánál egy különleges iroda projekt valósul meg. A már most élénken pezsgő, budai üzleti- és lakóparki övezetben egy olyan exkluzív, különleges közösségi- és irodatér kialakítása volt a cél, amely tökéletesen kielégíti a bérlők, a leendő munkatársak, és az ott élők igényeit úgy, hogy tökéletesen illeszkedik a Hegyvidék zöld régiójába. A Hill Side irodaházat nem csak a jövőbemutató építészeti design, az elegancia, valamint az emberközpontúság, hanem a környezettudatosság is jellemzi. A 22.000 m2-es alapterületű épületegyüttest 2018 júliusában adják át.

 

6. Millenium Gardens

A tavaly 20. születésnapját ünneplő, TriGranit ingatlanfejlesztése a Soroksári úton megtalálható Millenium Gardens irodaház. A Duna közelében, valamint a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában még 2017-ben megkezdődtek az építési munkálatok. Budapest egyik legjelentősebb kereskedelmi és kulturális negyede 37.000 m2-nyi bérbeadható területtel fog bővülni, emeletenként 3677 m2-nyi irodatér jön létre. Az épületegyüttes két nagy toronnyal rendelkezik, amit egy üveg átrium fog összekötni. A 10 emeletes irodaház több mint 630 parkolóhellyel, elektromosautó-töltőhelyekkel, kerékpártárolókkal, továbbá zöld terekkel, éttermekkel fog rendelkezni. Az épületben egyénileg szabályozható világítási- és fűtésrendszer, energiahatékony liftek, légkondicionálók fognak üzemelni majd.

 

Ha tetszett az összeállításunk, de szeretnél még további tájékoztatást kapni az ingatlanok értékesítésének, valamint kiadásának folyamatáról, fordulj hozzánk bizalommal ide kattintva. Lelkes csapatunk készségesen áll rendelkezésedre a felmerülő kérdéseid megválaszolásában.

Ne maradj le a friss ingatlanpiaci híreinkről sem, kövess Facebookon, és Instagram oldalunkon is!

 

Képek forrása: static.origos.hu, irodahaz.info, jozsefvaros.hu, blog.iroda.hu, static1.architectforum.hu, i2.wp.com