Mostanában elég sokat gondolkodsz azon, hogy milyen módon dobd fel egy kicsit a lakásod kinézetét? Ha szeretnéd, hogy az otthonod nagyobbnak és világosabbnak hasson, akkor ez a lakberendezési cikk épp neked szól! Néhány olyan hasznos és könnyen kivitelezhető tippet mutatunk be, amelyeket kipróbálva te is modernebb hatást érhetsz el, akár a nappalidban, vagy a hálószobádban. 

Köztudott, hogy a tükrök nagy segítségünkre lehetnek, ha egy kicsit szűkösebb a tér, mint amit szeretnénk, illetve akkor is jó megoldásnak ígérkeznek, ha egy kicsit világosítani szeretnénk a szobát. Érdemes néhány tükrös díszítőelemet is elhelyezni a lakásban, mert ezek mindamellett, hogy hangsúlyosabbá teszik a lakást, valahogy a kinézetének is kölcsönöznek egyfajta újszerűbb benyomást.

Az biztos, hogy egy-két tükör minden házban fellelhető. Ha más nem a fürdőszobában, vagy a hálóban, sőt az előszobában is. Ez a kis tárgy nagyban megkönnyíti az életünket, hiszen valljuk be őszintén, azért egy sminkelést, vagy férfiak esetében a borotválkozást igen nehéz feladat lenne tükör nélkül véghezvinnünk.

Azt kell mondanunk, azért ennél sokkal többet tud ez a használati tárgy. Számos alkalmazási módja van, sokféleképpen díszíthetjük vele lakásunkat, továbbá egy sokkal meghatározóbb funkciót is betölthet: növelheti a teret, világosíthatja azt, optikai illúziókat hozhatunk vele létre, helyrebillenti a rossz arányokat, a szűk folyosót pedig kiszélesíti. Egy biztos, megváltoztatja az otthon hangulatát.

  • A terek varázslója – óriástükrök a falon

A fali tükrök nagyon hatásos design elemek. Az óriástükrök segítségével könnyen becsaphatjuk a szemünket, hiszen a teret visszatükrözve egy teljesen más, sokkal nagyobb szobát, folyosót kaphatunk. Érdemes szakember segítségét kérni, aki pontosan és professzionálisan helyezi fel a kívánt falfelületre a tükröt. Főleg fürdőszobában, bár a nappaliban is jól tud mutatni egy nagyobb tükörfelület. Ha kisebb a fürdőhelyiségünk, képes megnyitni a teret, ezáltal nem csak meghitt lesz, hanem kicsit nagyobbnak is hat.

Egy nagyobb tükör, mint a lakásunk főbb díszítőeleme, képes kiemelni egy adott tárgyat, például egy kandallót díszítve. A nappaliban elhelyezve, akár az ülőgarnitúra közelében igazi kis meghitt beszélgető-sarok keletkezik, így egy pompás, de lakályos teaház, sőt kávéház hatását is keltheti, ahol igazán különleges helyen érezhetik magukat a vendégek.

A hálószobai tükrök elhelyezése ma is igen gyakori, habár a feng-shui hívei ezt nagymértékben ellenzik. A tükör itt is teret tágító funkcióval bír. Egyfajta modern lakberendezési elem, miközben a budoáros hangulatot hozza magával. Gondolkodhatunk keretes tükrök használatával is, azonban ilyenkor célszerű arra vigyázni, hogy ne legyen túldíszített. Minden esetben a tükör által nyert vizuális varázs legyen a cél, nem pedig az azt keretező díszes realitás.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy az ebédlőasztalod külön helyiségben van a konyhától, akkor érdemes ott is eljátszanod a tükör gondolatával. Arra azonban oda kell figyelned, hogy nem biztos, hogy sokan szeretik, ha vacsora közben viszontlátják magukat a tükörben, ahogy esznek. Ha zavaró elemmé válik az általunk elképzelt designelem, kínossá fajulhat egy-egy közös étkezéssel egybekötött ünneplés.

  • Ha nincs nagy falfelületünk, használjunk tükrös képeket

Tetszenek a nem megszokott, kevésbé tradicionális ötletek? Szeretnéd te is néhány tükörfelülettel feldobni a nappalid, vagy a folyosód? Mit tegyél, ha ezekre a válaszod igen, de a lakásod több kisebb helyiségből áll, így nem igazán találsz egy nagyobb falfelületet? Aggodalomra semmi ok, hiszen ma már számos más, de elegáns és igazán kreatív ötlettel találkozhatsz. Íme, néhány olyan tipp, ami segíthet neked.

Ha a falakra több kisebb, de tükrös képet helyezel, azok dinamikusabbá teszik a szobát. Ha nem akarsz a falakra elhelyezni tükröt, akkor egy nagyobb állótükör beállítását is fontolóra veheted. Érdemes játszani a fényekkel is, egy sötétebb szobát a fény visszatükröződése világosabbá tehet. Ha északi tájolású szobában tükörpaneleket helyezel el, optimálisan képes megvilágítani a szobát. Déli fekvésűeknél viszont ne használjunk ablakra néző tükröket, mert napsütés esetén túl erős, kápráztató fényt áraszt, ami zavaró lehet. Növény mögé, akár a sarokba is tehetünk tükröt, ezáltal nem csak a virágunk lesz dúsabb hatású, hanem a tér mélységét is megnöveljük.

  • Optikai illúziók, különleges tükrök

Helyezhetjük a tükröt egy érdekes kép mellé is, a falunkra. Fessük be a szobánk egyik oldalát sötétebb színre, akasszunk ide egy nagyobb tükröt, a másik, szemben lévő falat hagyjuk világosabbra, oda pedig egy képet helyezzünk. Keskeny előszobának kifejezetten jót tesz egy hosszanti tükör, amelyet vízszintesen akasztunk fel. Ettől az egész helyiség kiszélesedik. Lépcsőfeljáró falára is tehetünk tükröt, ezáltal megkettőződik a tényleges tér hatása. Kísérletezzünk bátran, ma már igen sokfajta, számos alakú és formájú tükröket vehetünk, amelyek még díszesebbé, nagyszerűbbé varázsolhatják otthonunk.

 

Ha kérdésed merült fel a lakáskiadással, vagy értékesítéssel kapcsolatban, esetleg ingatlanvásárlásban gondolkodsz, nyugodtan keresd fel csapatunkat ide kattintva, bármilyen ingatlannal kapcsolatos kérdésed megválaszolásában segítségedre lesznek.

Ha pedig tetszett ez a lakberendezési cikkünk, de nem szeretnél lemaradni a friss ingatlanpiaci híreinkről sem, kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is!

 

 

Képek forrása: lakbermagazin.hu, dailytonic.com, capitalfm.co.ke, homeklondike.site, i.pinimg.com, asercutscreens.co.uk, theshannarachroniclestumblr.com, hotelresidencia.com, glasspros.ca, photos.hgtv.com, modernoctopus.com, i.pinimg.com, ae01.alicdn.com, mojmalnews.com, hgtvhome.sndimg.com, architectureartdesigns.com, bonitaglassshoppe.co, cdn.shopify.com, worldinsidepictures.com, webbkyrkan.com, 2.bp.blogspot.com, wayfair.com, homewalldecor.us, lampsplus.com, whydontyoumakeme.com, blog.mirrorlot.com, ecauses.org, decordemon.blogspot.com