Lassan végéhez közeledik a 2017-es év, így az ilyenkor szokásos decemberi nagy hajrában úgy gondoltuk, mi is összegezzük ezt az évet úgy, hogy visszatekintünk egy kicsit a múltba és megnézzük, melyek a legfelkapottabb ingatlanterületek a fővárosban. Ebben a cikkben most összeszedtük, hogy melyek Budapest azon részei, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Jöjjenek most azok a kerületek és térségek, ahol az emberek többsége szeret, vagy szeretne lakni, ahol ma is érdemes ingatlanba fektetni, lakást venni. Reméljük, összeállításunk nagy segítségedre lesz, ha a jövő évi célkitűzéseid között szerepel a lakásvásárlás.

Nem újdonság, hogy Budapesten már évek óta a budai kerületek vezetik a közkedvelt ingatlanok toplistáját, a sort pedig a pesti oldal után Csepel zárja. Ám az sem meglepő tény, hogy Budán elhelyezkedő lakások árai – a pesti körzettel ellentétben – valamivel azért drágábbnak minősül. Az tény, hogy néhány belvárosban levő ingatlan fej-fej mellett versenyez egy-egy budai lakásárral.

Hogy milyen szempontok befolyásolják azt, hogy Budapest egyik területe népszerűbb a másiknál? Több tényező is hatással van erre, ilyenek lehetnek: a zöldterület aránya, a jó közlekedés, az óvoda és az iskola közelsége az ingatlanhoz. Mindezek a lakások ár-érték arányát is meghatározzák. Főképp ezek a faktorok döntenek arról, hogy melyik ingatlanterületek lesznek populárisabbak. Nézzük most, hogy melyek voltak a legfelkapottabb területek Budapesten.

 

 

1.) A legnépszerűbbnek a XI. kerület ígérkezik, tehát Újbuda, azon belül is főleg Kelenföld térsége. Az Otthontérkép statisztikája alapján a több tízezer felhasználó közül, minden tízedik ember keresett itt a környéken lakást, kiadó ingatlant. Több mint valószínű, hogy a terület közkedveltségében nagy szerepet játszik a parkos részek, a zöldterületek nagysága, valamint a nyugodtabb életvitel lehetősége. 2016-ban megkezdődött az Elite Park 268 lakással rendelkező lakóingatlan tervezése. A Budafoki- és Szerémi út térségében épülő és megvalósuló társasház terveit és kivitelezését még 2016-ban elfogadták. Elhelyezkedését tekintve igen kedvező, hiszen mindössze néhány perces sétával elérhető távolságban van a Duna partjától és a Kopaszi gáttól. Ez a beruházás elnyerte az Év Lakóingatlan-Projektje címet is. A fejlesztés idén áprilisban indult el, jövő év elején pedig megkezdődik az első ingatlanok átadása is. Biztosak vagyunk benne, hogy a társasház nagyon kelendő lesz, hiszen a statisztika is alátámasztotta, hogy ez az ingatlanterület igen népszerű a potenciális vásárlók körében. Aki szereti a kellemes környezetet, kicsit távolabb a város zajától, vágyik a pihenésre, de mégis fontos számára a kitűnő tömegközlekedés és az iskolák, bevásárlóközpontok közelsége, azoknak mindenképp ajánljuk!

 

 

2.) XII. kerület. A Hegyvidék nem véletlenül kedvelt a családosok körében, hiszen ez az egyik legélhetőbb terület Budapesten. Az erdős részei nagyon jó kirándulóhelyek lehetnek bárki számára, gondoljunk csak Normafára, vagy a Libegőre. Ma már ez a városrész is teljesen megújult, létrejött a MOM bevásárlóközpont, környékén sok lakás és irodaház, valamint itt található az egyik legnagyobb, uszodával is rendelkező sportközpont. Ezen a részen magas a természetvédelmi területek aránya, így nem meglepő, hogy ez a kerület az élmezőnyhöz tartozik. Az exkluzív vásárlók örökpanorámával rendelkező lakások között válogathatnak kedvükre, miközben az ingatlanok csendes környezetben, de a belvároshoz mégis közel helyezkednek el. Már csak egy évet kell várni a 41 lakásból álló, grandiózus parkkal rendelkező Németvölgyi Residence társasházra. A munkálatok már megkezdődtek, a 3 épületből álló ingatlan minden egyes otthonához hatalmas teraszt és ezzel járó lélegzetelállító panorámát biztosít. A befektetők, továbbá a hegyvidék imádói is értékálló minőséget kaphatnak itt.

 

 

3.) XIII. kerület az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül. Angyalföld a fejlődő infrastruktúrájának köszönhetően nagyon közkedvelt lett az otthonkeresők között. Számos irodaház, valamint társasház épült meg itt. A belváros könnyen elérhető szinte bármelyik pontjáról, hiszen rendkívül jó a közlekedése. Külön jó hír a természet kedvelőinek, hogy a Margitsziget nagyon közel helyezkedik el, így ha egy kis kikapcsolódásra vágyik az ember, a helyszínen már nem is kell gondolkodnia! Érdemes megemlíteni a 144 lakásos, családbarát társasházat, a Citizen Lakóparkot, ami nem csak parkokkal, játszóterekkel rendelkezik, de mindezek mellett kedvező életteret is nyújt a nagycsaládosok, vagy a fiatalabbak számára. Az itteni lakásokra jellemző a jó ár-érték arány, éppen ezért érdemes szétnézni ezen a lakóparkon belül is, hiszen még van pár szabad lakás!

 

4.) Zugló térsége. Nem csak a fiatalok körében, de a családosoknak is kiváló lehet ez a kerület, hiszen elhelyezkedésileg, valamint fejlettségét tekintve is kitűnő. Budapestnek ezen a részén is rohamosan nő az ingatlan beruházások száma. Innen a belváros még nincs túl messze, viszont itt már mindenki kialakíthatja a zavartalan, harmonikus életmódot. A Levendula Lakópark 439 lakással az idei év egyik legnagyobb társasház programja. A nagycsaládosoktól az egyetemistákig mindenki megtalálhatja a tökéletes otthonát, ill. azok, akik befektetésben gondolkodnak, itt könnyen rátalálhatnak a kiadásra szánt ingatlanjukra. Jó hír, hogy a társasház közelében számos óvoda és iskola várja a gyerekeket, valamint pár perces sétával az egészségügyi szolgáltatók is könnyen megközelíthetők. Nem csoda, hogy igencsak közkedvelt ez a modern, mégis barátságos lakóegyüttes Zuglóban.

 

5.) Belvárosi területek. Az V. és a VI. kerületek igen csak közkedveltek az ingatlanpiacon. Ugyan ezeken a részeken nem csak a lakásárak bizonyulnak a legmagasabbnak, hanem az ingatlan iránti kereslet is igen nagy. Az életminőség itt kiváló, hiszen számos oktatási- és munkalehetőség elérhető, továbbá egészségügyi ellátások szempontjából is ideális. Sok külföldi, valamint fiatal egyetemista tekinti otthonának ezt a belvárosi övezetet, hiszen minden nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető, továbbá a közbiztonság is megfelelő. Emellett érdemes megemlíteni a sok éttermet, szórakozóhelyet, egyetemet, amelyek mind-mind emelik a szektor színvonalát és népszerűségét. Ha lakásvásárlásban gondolkodsz, érdemes fontolóra venned ezt a körzetet is. Bátran kijelenthetjük, hogy a belváros a legnépszerűbb a fiatalok körében, így biztosak vagyunk benne, hogy hosszútávon érdemes itt ingatlanba fektetni.

 

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

Számos aktuális hírt és érdekességet tudhatsz meg, ha követsz minket Facebookon és Instagram oldalunkon.

 

Képek forrása: elitepark.hu, levendulalakopark.hu, welovebudapest.hu, otthonterkep.hu, schonherz.hu, citizenpark.hu, sasadliget.hu