Az ország fővárosában az elmúlt tíz évben számos projektet indítottak, megannyi fejlesztést vittek véghez. Összeszedtük ezek közül most azt az ötöt, amelyek a legmeghatározóbb újítások voltak Budapesten, ill. a város különböző részein és kerületein.

Ezek a fejlesztések nemcsak, hogy jelentősen növelték az életminőséget, de jobbá is tették az emberek életét, mindemellett még szebbé varázsolták a város összképét.

 

 

  1. Corvin Sétány

Józsefváros egyik és talán legismertebb negyede, Közép-Európa legnagyobb városfejlesztésének projektje során újult meg. A 22 hektáros Corvin-negyed a Futureal Csoport segítségével és fejlesztésével, közel ötszázezer négyzetméternyi területen megannyi irodaház, lakás, kereskedelmi egység, valamint bevásárlóközpont valósult meg. Figyelembe vették azt is, hogy a Klinikák metrómegállótól és a Corvin Mozitól háromszáz méteres távolságban helyezkedjenek el az irodák, míg a lakóingatlanok a sétány mentén épüljenek meg. A fejlesztés érdekében több mint 1500 lakást kellett lebontani, habár ezek 80%-a önkormányzati tulajdonban állt. A programban a 2008-as év igen nagy és jelentős mérföldkő volt, hiszen ekkor adták át az első irodaházakat és lakóépületeket. Maga a Corvin Pláza pedig 2010-ben nyitotta meg kapuit.

 

 

  1. Váci Greens

A Váci Greens az egyik legnagyobb irodapark. Ez a fejlesztés még 2008-ban indult útjára a belga Atenor által, aki a válság kellős közepén kezdte meg ezt a kiemelkedő irodafejlesztést. Ez a korszerűsítés eredetileg 100 ezer négyzetméternyi területen, öt épülettervezéssel startolt el. Később néhány újabb telek megvásárlása lehetővé tette még két irodaház megépítését, így mintegy 135 ezer négyzetméternyi újításról beszélhetünk. Az elszórt irodaházak között egy igényes, szép, zöldövezetes területet, parkot hoztak létre a városlakók örömére. A legnagyobb bérlő a GE, így bátran kijelenthetjük, hogy az amerikai nagyvállalat magyarországi központját alakították ki ebben a XIII. kerületi irodaparkban.

 

 

  1. Budapest Szíve Program

E projekt keretén belül új életre keltették Budapest belvárosát, annak is több részét. A Budapest Szíve program három fő részből állt:

  • Károly körút,
  • Belváros új főutcája,
  • az új pesti korzó és a hídfőterek megújításából.

 

A Károly körút és a Madách tér teljesen új külsőt kapott, az Astoria forgalmi csomóponton pedig kialakították a gyalogos, felszíni összeköttetést. Ezt követően létrehozták a Főutcát, amelynek segítségével megszüntették az V. kerületre jellemző, darabos forgalmi szakaszokat. Az úgynevezett aranyút mostanra már lehetővé teszi az egyívű megközelítést a Kálvin tértől kezdve a Ferenciek terén át, a Zrínyi utcáig bezárólag, miközben összekapcsolták egymással a különböző, útba eső közterületeket. Ennek következménye, hogy jelentősen visszaesett a forgalom ezen a vonalon. A Március 15-e tér, valamint a Fővám tér is teljesen megújult a Budapest Szíve programnak köszönhetően. A felújítást 2010-2014 között hajtották végre.

 

 

  1. Várkert Bazár

 

Az Ybl Miklós által tervezett, neoreneszánsz stílusú Várkert Bazár a Világörökség része. Ám sajnos 1996-tól felkerült a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékei közé. 2012 és 2014 között azonban a Várkert Bazár felújítására került sor. A teljes egészében uniós forrásokból megvalósuló, 8,5 milliárd forint értékű pályázatot a Középülettervező Zrt. nyerte. A rekonstrukció során teljes egészében megújították az egész épületegyüttest, továbbá helyet kapott egy rendezvényterem, egy mélygarázs, valamint a budavári királyi kertek. Összekötötték a Budai várat és a Duna-partot is egymással, méghozzá úgy, hogy mozgólépcsőt építettek a vízhordó lépcső mellé. A program során a Lánchíd utca is felújítást nyert, valamint létrehoztak egy kishajó kikötőt is.

 

 

  1. Nokia SkyPark

 

Az idei év ingatlanfejlesztései közül a legsikeresebb és legjobb Év Projektje díját a Nokia SkyPark nyerte el a Portfolio Property Awards-on. A Futureal Csoport ingatlanprogramjának keretén belül létrejött az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs központja. A 25 ezer négyzetméterű, óriási komplexumban már több mint kétezer ember dolgozik a jövő fejlesztésein. Az épületet a nemzetközileg is elismert ZDA-Zoboki Építésziroda tervezte, közel 70 millió eurós beruházásból. A kétszintes lobbi, a földszinten elhelyezkedő kávézó és étterem nagyban hozzájárul az ott dolgozók kényelméhez. Az irodaház jól tükrözi az innovatív megoldásokat. Az első emeleten található egy nagy konferenciaközpont, sőt külön érdekessége, hogy saját óvodája is van. A projekt többek között megszerezte a „BREEM Very Good” minősítést is. Mindezeken felül a Nokia SkyPark igen környezetbarát, hiszen rendelkezik elektromosautó-töltőkkel, külsőárnyékoló-rendszerrel, zöld tetővel, kerékpártárolókkal.

 

Szeretnéd felújítani vagy eladni ingatlanodat?

Vagy éppen vásárolnál?

Szeretnéd kihasználni a kedvező ingatlanpiaci helyzetet és elérni akár 30%-os extra hasznot ingatlanbefektetés által?

Esetleg üzlethelyiséggel kapcsoladban keresnél minket?

Kattints az alábbi gombra és munkatársaink készségesenek segítenek neked:

 

Ne maradj le a legfrissebb ingatlanpiaci híreinkről sem, kövess minket Facebookon és Instagram oldalunkon is!

 

 

Képek forrása:
pix.avaxnews.com, kep.cdn.avaxnews.com, static.origos.hu, media.irodacsoport.hu, ecophon.com, dailynewshungary.com