Gondolkodtál már azon, hogy ingatlanba fektesd a pénzed?

Karrier szempontjából az ingatlanbefektetés ma is az egyik legnépszerűbb tevékenység, hiszen lehetőséget biztosít arra, hogy viszonylag könnyen, de mégis nagy ívű pályát fuss be. Ha foglalkoztatott már a gondolat, hogy szívesen lennél önmagad főnöke, saját időbeosztással úgy, hogy közben jövedelmed is gyarapszik, akkor van egy jó hírünk!

Mindez lehetséges, ha lakások kiadásával foglalkozol. Az elindulás pedig egyszerűbb, mint hinnéd: nincs szükséged különféle engedélyekre és csak tőled függ, hogy mennyi pénzt invesztálsz az ingatlanokba. Most összeszedtünk számodra hat olyan indokot, ami megerősíthet téged abban, hogy érdemes-e ingatlanbefektetéssel foglalkoznod.

 

 

  • Belépési nehézségek, akadályok: Az ingatlanok kiadása, mint hivatás manapság igen telített, hiszen számos befektetőt vonz, így egyre többen kezdenek lakások kiadásába. Ennek oka igen egyszerű: mint említettük, bárki belevághat, ha van némi félretett pénze, ill. aki kedvet kap hozzá, hiszen nem engedélyekhez kötött. Ez a munka nem igényel különösebb szakirányú végzettséget, vagy hosszú éveken át tartó tanulást, sőt különböző továbbképzéseket sem. Ezek a tények nagyon jól hangzanak, de sajnos éppen ez az egyik hátulütője annak, hogy egyre többen vannak jelen az ingatlanpiacon. Mindazonáltal ez ne riasszon el senkit, hiszen egy új befektető ugyanolyan sikereket érhet el, mint valaki, aki már évek óta ezen a pályán van.

 

  • Saját időbeosztás elkészítése: Ingatlanbefektetőként te határozod meg azt, hogy mennyi időt és energiát fordítasz az üzletedre, annak kiépítésére. Ha sosem vonzott a sok túlóra, a napi rutin szürkesége, az örökké tartó mókuskerék, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy új területen próbáld ki magad! Befektetőként a te kezedben van a döntés, hogy mivel telik egy napod, hogyan szervezed le a tárgyalásokat, kedved szerint intézheted a kötelezettségeidet. Ám vigyázz, ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolhatod a napi munkafeladataidat, hiszen ugyanúgy keményen meg kell dolgoznod a várva várt sikerért, de cserébe nagyobb kényelmet élvezhetsz.

 

  • Nincs iroda: Egy nagy cég dolgozójaként, több mint valószínű, hogy napjaid jó részét egy nyitott irodában töltöd, számos munkatársaddal. A pozitív oldala az, hogy állandó jövedelmet kapsz, valamint felhasználhatod a vállalat által biztosított egészségbiztosítást. A negatív része pedig, hogy általában ugyanazokat a hétköznapi feladatokat végzed. Ingatlanbefektetőként minden nap valami izgalmas és új lehet számodra. Számottevő kihívással és megoldandó feladattal találkozhatsz, ami fejlődésre ösztönöz. Ahelyett, hogy egy íróasztalnál ülsz egész nap, szabadon szervezheted a megbeszéléseidet, nap mint nap új embereket ismerhetsz meg, ezáltal növelheted vállalkozásodat, kapcsolati tőkédet. Te vagy egyszerre a saját üzletednek a vezetője és a beosztott is, ami igen nagy szabadságot ad.

 

  • Korlátlan jövedelem lehetősége: Mit szólnál hozzá, ha képes lennél irányítani a saját bevételeidet? Befektetőként lehetőséged nyílik erre is! Nincsenek bizonyos korlátok, szabályok arra vonatkozóan, hogy mit tehetsz, mennyiért adhatod bérbe az érdeklődőknek a lakóingatlanodat. Ha keményen dolgozol és egy biztos alapokon álló hálózatot sikerül kiépítened, akkor annyit kereshetsz, amennyit csak tudsz. Nem kell végigjárnod a ranglétrát sem, hiszen már az első üzlet megkötésével is nagy sikert arathatsz. Az ingatlanbefektetés nem könnyű, azonban te irányítod a pénzügyi jövődet,
    bevételeidet.

 

  • Magasabb hozamot biztosít: Minden befektetés a kockázat és a jövedelem kiegyensúlyozásáról, egyensúlyban tartásáról szól. Nem kell pénzügyi szakembernek lenned ahhoz, hogy rájöjj, a pénzed megtakarítási számlán való tartása nem a legjobb befektetési eszköz. Igaz, minden hónapban termel egy kis bevételt, de nem tudsz ezzel a módszerrel gyorsan növekedő hozamra szert tenni. Jelenleg az ingatlanokban rejlő lehetőségek sokkal nagyobbak, mint más befektetések, így mindenképp érdemes rajta elgondolkodnod, hogy milyen módon tudnád ezeket kiaknázni. Érdemes akár kihasználni az alacsony kamatú banki hiteleket, hogy ingatlant vegyél befektetési célból.

 

 

  • Készpénzforgalom: A legtöbb ember az ingatlanbefektetés hallatán a gyors felújításban és kiadásban gondolkodik. A lakások bérbeadása azonban nem az egyetlen módja az ingatlanbefektetésnek. Számos olyan potenciális befektető van, aki kizárólag a bérleti lakásokra összpontosít. Ez egyfajta biztos és hosszú távú megoldás, méghozzá havi plusz jövedelemmel ötvözve. A befektetők így problémamentesen megkapják az ingatlan minden előnyét. Ez a lehető legjobb módja annak, hogy havonta mindig egy bizonyos összeg kerüljön a számládra, így növelve a bevételedet.

 

Nincs is más hátra, mint belevágni az új karrierbe, méghozzá befektetőként az ingatlanpiacon! Az újítások és a kezdeti nehézségek senkit ne tántorítsanak el, hiszen cikkünkből kiderült, hogy ez a fajta befektetés igen nagy üzleti előnyökkel jár. Ha érdekel az ingatlanbefektetések világa keresd lelkes csapatunkat bátran ide kattintva. Ha pedig kíváncsi vagy naponta frissülő ingatlanpiaci híreinkre látogass el Facebook vagy Instagram oldalunkra.

 

Képek forrása: homes4toronto.com, dunnnk.com, atlas-and-i.com, overlions.hu, debbie-hutton-conveyancing.leapwp.com.au, brooks-keret.co.il, cdn.blog.hu