Szeretnéd még különlegesebbé tenni a lakásodat? Ha egy igazán exkluzív, páratlan megjelenésű otthonra vágysz, akkor ajánljuk figyelmedbe a fából készült dekorációkat. A fa mindig természetes benyomást kelt, ezért célszerű nemcsak bútorokként, vagy parkettaként használni. Ez az alapanyag tökéletesen illeszkedik akármilyen stílusú, kialakítású lakáshoz, miközben igazán egyedi designt kölcsönöz bármelyik helyiségnek.

Napjainkban a fa hangulatos felhasználására már jó néhány tipp létezik. Gyűjts inspirációt cikkünkből, hiszen összeszedtünk néhány igazán extravagáns, kreatív ötletet fatörzs szeletekből, farönkökből, faágakból, amelyek segítségével még egyedülállóbbá varázsolhatod a lakásodat.

 

Térelválasztó

Egy jól megválasztott térelválasztó a lakásod egyik legdivatosabb eleme lehet. Praktikussága mellett, jól is néz ki. Ha egyből több helyiséget szeretnél létrehozni, a lehetőségek tárháza tárul fel előtted: egészen a kifinomult, elegáns megoldásoktól, a modern kivitelezésig. A fának kiváló térelválasztási funkciója van, de mindemellett érdemes megfigyelni, hogy eleganciát is sugároz. A faburkolat olyan dekorációs elem, ami a teret nemcsak hangulatosabbá teszi, de akár képes az egész helyiséget is megnövelni. Tökéletes dísze lehet a konyhának, nappalinak, sőt még a fürdőszobának is! Nézd csak!

 

 

Faág csillár

Ha valami igazán modern, divatos, dekorációs elemre vágysz, ajánljuk figyelmedbe a faág csillárokat. Mielőtt hatalmas összeget fordítanál az új lámpádra, érdemes először itt is körülnézned! Néhány ötletet még te is megvalósíthatsz ezek közül, csupán néhány faágra és egy kis kreativitásra lesz szükséged! Választhatsz akár egy egyszerű, hosszú faágat, de ha jobban tetszik a szerteágazó verzió, akkor nyugodtan kísérletezhetsz azzal. Az ág plafonra való rögzítése igényel némi ügyességet, de a megfelelő fúró és rögzítő eszközök segítségével könnyen fixálhatod. Ez a fajta díszítőmód főleg a világos, nagyobb terű helyiségekben mutat jól. Az ablakok előtt, a homogén falak mellett tud igazán érvényesülni, így ilyen helyen alkalmazd őket. Ami pedig a lakás stílusát illeti, tökéletes kiegészítője lehet egy letisztult, modern, vagy akár a rusztikusabb stílusú enteriőröknek is.

 

 

Kiegészítő dekorációs elemek

Ha az otthonod része egy tágas nappali, vagy egy széles, nagyobb térrel rendelkező ebédlő, akkor tanácsos egy kicsit átgondolni, hogy milyen tárggyal tudnád a szóban forgó helyiségek megjelenését fokozni. Egy házban a legfontosabb szerepet a nappali tölti be, hiszen ott ül össze esténként a család apraja nagyja. Közös összejövetelek esetén pedig az ebédlő kapja a főbb hangsúlyt, ugyanis a vendégek főleg itt, az asztal körül foglalnak helyet. A dekoráció elhelyezésénél vedd figyelembe a falak színeit, az otthonod berendezését. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a díszítőelemnek tökéletesen illeszkednie kell a környezetéhez.

A társalgónak különleges darabja lehet egy fából készült mécses tartó, váza, az étkezőben jól mutat egy farönkös bortartó, vagy egy nagyobb fakép. Ha szeretsz barkácsolni, akár te is készíthetsz ehhez hasonló tárgyakat, sőt le is festheted őket a tetszésed szerinti színnel, hogy jobban passzoljanak a berendezési tárgyaiddal.

 

Fatörzs szeletek felhasználása:

Ezekkel a fatörzs szeletekkel egy kisebb részt, vagy akár egy egész falat is beboríthatsz. Csak ízlés kérdése, hogy milyen mennyiségben alkalmazod őket. A kör és a tégla formájú fa elemek tökéletesen alkalmasak arra, hogy különleges látványelemeket hozz létre otthonodban. Nem baj, ha nem szabályos alakúak a fatörzsek, annál izgalmasabb műalkotásokat készíthetsz el. Ha kedved tartja, létrehozhatsz belőlük oszlopokat, egy absztrakt formát, vagy ha csak szeretnéd megtörni a nagy fehér falat a nappalidban, akkor elég lehet az is, ha csak néhány darabot használsz. Természetesen egyedi tárgyakat is készíthetsz belőlük, akár egy poháralátétet, vagy egy asztaldíszt.

 

 

Uszadék fa használata:

Ha szereted az igazán rusztikus hatást, akkor a következő ötletek igazán inspirálóak lesznek számodra. Az uszadék fát használhatod bárhol a lakásban, ahol csak szeretnéd, hiszen nagyon különleges benyomást kölcsönöz akár a nappalidnak, vagy a hálószobádnak. Jelentősen feldobja az otthonodat egy rusztikus hatású dohányzóasztal, vagy egy egyedi ágykeret. Ha művészibb kialakításra vágysz, bátran díszítsd uszadék tükörkerettel a fürdőszobádat, biztosak vagyunk benne, hogy az lesz az egyik legcsodásabb eleme a lakásodnak. Ha a természetben találsz egy ilyen fát, engedj teret a fantáziádnak és készíts belőle valami ízléses, szemrevaló dekorációt otthonodba!

 

 

Ha tetszettek lakberendezési tippjeink, vagy akár szeretnél ingatlanbefektetéssel, lakásvásárlással, -értékesítéssel, -felújítással kapcsolatban tájékozódni vagy érdeklődni keress minket bátran ide kattintva. Ha pedig napi tippjeinkre vagy kíváncsi kövess minket itt Facebookon vagy ide kattintva Instagrammon. 

 

Képek forrása:

syonpress.com, lakbermagazin.hu, lakberinfo.hu, interiorsbystudiom.com, bombexhome.hu, proaktivdirekt.com, pinimg.com, pinterest, femina.hu, buzzblog.eu, almaimotthona.hu, nlcafe.hu, almaimotthona.hu, tudnivalok.eu, eletszepitok.hu, esperantodc.org, celebrationspartyrentals.com, idlights.com, tervezzkonyhat.blog.hu, otthondiszites.cafeblog.hu, hir.ma, otthonlap.hu, trumanity.wordpress.com, bathroomstall.org, lushome.com, etsy.com